«Gjør kistene klare»

- Vi ber alle sionister om å gjøre sine kister og gravsteder klare, for det vil bli hundrevis av døde. Slik ordla Hamas seg i en pressemelding hvor de tok på seg ansvaret for bussbomben i Jerusalem i går morges.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Bussen var full av 10- 12 år gamle skolebarn og folk på vei til jobb. 19 ble drept og minst 50 andre skadd.

Avskjedsbrevet

I sitt avskjedsbrev skriver den 22 år gamle selvmordsbomberen Mohammad al-Ghoul at han to ganger tidligere har vært i ferd med å iverksette en selvmordsaksjon:

«Denne gangen håper jeg at jeg skal klare det. Hvor vakkert det er å få min bombes splinter til å drepe fienden. Så vakkert det er å drepe og bli drept - ikke av kjærlighet til døden - men for å kjempe for livet, å drepe og bli drept for livet til kommende generasjoner.»

Ved siden av sitt eget navn hadde han skrevet «Ozzedine al-Qassam», som er navnet på Hamas' militære grein.

Skjerpet kamp

Bombeaksjonen ble som sedvanlig fulgt opp av fordømmelser, krav om hevn, og beklagelser fra statsledere verden over.

Statsminister Ariel Sharon lover skjerpet kamp mot palestinsk terrorisme, og palestinernes informasjonsminister fordømte aksjonen, og sa at den bare vil gi Israel ytterligere grunn til å trappe opp sin aggressivitet.

- De eneste som tjener på dette, er Sharon og okkupasjonen, sa han ifølge NTB.

Bushs midtøstenplan

I dag er det ventet at president George W. Bush vil legge fram sin midtøstenplan, som angivelig skal inneholde et forslag om en midlertidig palestinsk stat.

Talsmann for Det hvite hus Scott McCellan sa i går at presidenten fordømmer terrorhandlingen på det sterkeste, men at innholdet og tidspunktet for når presidenten vil legge fram planen, ikke vil bli berørt av gårsdagens terroraksjon.

Uzi Landau, minister for intern sikkerhet i Israel, sa i går at selvmordsaksjonen burde være en lekse for Washington: - Dersom Bush nevner en palestinsk stat, vil det være et klart bidrag til terrorisme i framtida, sa Landau.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer