Gjør klart for strømrasjonering

Myndighetene gjør ytterligere forberedelser for strømrasjonering. Direktoratet for sivilt beredskap er sterkt bekymret for situasjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

KRISTIANSAND (Dagbladet): Fylkesmennene har fått ordre om innen 21. januar å skaffe oversikt over kapasiteten på nødstrøm over hele landet. Bakgrunnen er den overhengende faren for tvangsrasjonering med sonevis utkopling av strømmen.

I første rekke blir kommunene bedt om å sørge for nødvendig nødstrøm som skal gis til prioriterte mottakere som pleietrengende, viktig næringsvirksomhet, sykehus og gamlehjem.

Med dagens forsyningssituasjon har Dagbladet grunn til å tro at deler av Hordaland, Sogn og Fjordane og Møre blir først rammet. Det er hit overføringskapasiteten er dårligst i tilfelle tomme magasiner.

Kommunenes ansvar

Direktoratet for sivilt beredskap har også pålagt fylkesmennene innkalle fylkesberedsskapsrådene for å diskutere den vanskelige situasjonen. I disse rådene sitter representanter fra fylkesmannen, fylkeslegen, landbruksdirektøren, politiet, heimevernet, sivilforsvaret, kommunene, fylkeskommunen og helseregionen.

- Når strømmes eventuelt koples ut er det fylkesmennenes ansvar å samordne de samfunnsmessige konsekvensene.

Den er imidlertid den enkelte kommune har det primære ansvaret med å sørge for sine innbyggere, sier avdelingsdirektør Arthur Gjengstø til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer