- Gjør leksene deres

Stiller krav til de som skal svare for salgsrotet i Forsvaret.

MÅ SVARE: Martin Kolberg (Ap) hilser på forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H) under høringen om Nigeria-båtene 30. april. Fredag må hun og en rekke andre involverte politikere, byråkrater og offiserer forklare seg for Stortinget på nytt. Erik Skutle (H) ber dem stille bedre forberedt enn sist. Foto: John Terje Pedersen og Øistein Norum Monsen
MÅ SVARE: Martin Kolberg (Ap) hilser på forsvarsminister Ine Eriksen Søreide (H) under høringen om Nigeria-båtene 30. april. Fredag må hun og en rekke andre involverte politikere, byråkrater og offiserer forklare seg for Stortinget på nytt. Erik Skutle (H) ber dem stille bedre forberedt enn sist. Foto: John Terje Pedersen og Øistein Norum Monsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Forsvarstopper og meglere av brukt militært utstyr fikk så hatten passer av kontrollkomiteen da de ikke kunne svare for seg under forrige høring. Nå stiller komitemedlemmer krav til de som er invitert for å kaste lys over hvordan norsk militært utstyr kunne havne på avveie: Gjør leksene og fortell sannheten.   

Enda det ble arrangert prøvehøring i Forsvarsdepartementet for å forberede kontrollhøringen 30. april, vanket det kjeft på både forsvarssjefen og lederen i Forsvarets logistikkorganisasjon da de møtte i Stortinget. Komitéleder Martin Kolberg leste denne leksa for forsvarssjef admiral Haakon Bruun-Hanssen:

- Før jeg gir ordet videre, vil jeg henvende meg til Bruun-Hanssen og si at du er den øverste sjef, og er ansvarlig nå, og det forundrer komiteens leder ganske mye at du hele tiden viser til at du ikke vet. Det synes jeg ikke du skal si i fortsettelsen av høringen. Du burde vite ganske godt, før du møter i denne høringen, at de spørsmålene er helt relevante, og du burde foretatt de nødvendige undersøkelser og ikke hele tiden si at du ikke vet. Det mener jeg ikke strekker til.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer