- Gjør like mye for miljøet som Paradise Hotel for norsk kulturliv

Rød Ungdom ut mot Earth Hour.

KRITISERER EARTH HOUR: Miljøpolitisk talsmann for Rød Ungdom, Iver Aastebøl, sammenligner Earth Hour med programmet Paradise Hotel, som Triana Iglesias leder på TV3. Foto: Ungdomspartiet Rødt/ Viasat.
KRITISERER EARTH HOUR: Miljøpolitisk talsmann for Rød Ungdom, Iver Aastebøl, sammenligner Earth Hour med programmet Paradise Hotel, som Triana Iglesias leder på TV3. Foto: Ungdomspartiet Rødt/ Viasat. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I går skrev Dagbladet.no om Earth Hour, verdens største klimakampanje, som går ut på å slukke lyset i en time lørdag kveld.

På verdensbasis er 83 land og mer enn 2700 byer med. I Norge er 74 kommuner, 123 bedrifter, 45 organisasjoner, flere norske kjendiser og samtlige norske partier med — unntatt ett: Rød Ungdom.

- MeningsløstPartiet Rødts ungdomsorganisasjon går nå til frontalangrep på arrangøren, WWF:

- Earth Hour gjør like mye for miljøet som Paradise Hotel gjør for norsk kulturliv, sier miljøpolitisk talsmann Iver Johansen Aastebøl.

- Dette er meningsløs symbolpolitikk. WWF kunne brukt sjansen til å stille tydelige krav, for eksempel til rensing av gasskraftverket på Kårstø eller nei til oljeboring utenfor Lofoten og Vesterålen. Nå er det helt uvisst hva man ønsker at politikerne skal gjøre, sier Aastebøl.

Han er redd kampanjen bare vil gi god miljøoppmerksomhet til aktører som ikke fortjener det.

- Det er helt greit hvis folk vil delta for å spare strøm i en time. Men jeg frykter man gir folk følelsen av å bidra til et bedre miljø, uten resultater, mens de i realiteten bare pynter på miljøprofilen til selskaper som Coca-Cola og McDonalds, sier Aastebøl til Dagbladet.no.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer