– Gjør mer for miljøet enn regjeringen med sju enkle tiltak

Ny utregning viser at sju enkle tiltak i hver husstand kan spare miljøet for over åtte millioner tonn CO2 på ett år. Det tilsvarer regjeringens spareplaner helt fram til 2012.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• TEST DEG SELV: Er du like grønn som de rødgrønne?

For alle de som mener det ikke nytter å gjøre små miljøvennlige tiltak i hjemmet, håper Grønn Hverdag nå at tallene skal være en tankevekker.

Den ferske utregningen organisasjonen har gjort, viser at sju enkle miljøtiltak i hver husstand på bare ett år kan redusere CO2-utslippene tilsvarende det regjeringen i klimameldingen har lovet fram til 2012.

– Vi har med denne utregningen prøvd å styrke folk i troen på hvor stor betydning de små tiltakene faktisk har. Man må ikke falle i avmaktsgropa, men tenke at «lille jeg» kan gjøre noe som faktisk hjelper, sier daglig leder i Grønn Hverdag Tone Granaas.

Sju tiltak

• TEST DEG SELV: Er du like grønn som de rødgrønne?

Hun håper miljøoppskriftens sju punkter skal være mulige å gjennomføre for de fleste familier og husstander:

1. Utsett PC-kjøpet ett år. Hvis alle husholdninger i Norge hadde fått PC-en sin til å vare ett år lenger, ville de spart miljøet for 1,4 millioner tonn CO2.

2. Spis mindre kjøtt, og mer grønnsaker. Hvis alle husstander i Norge hadde spist to pakker kjøttdeig mindre i måneden, ville det spart miljøet for 312000 tonn CO2. Produksjon av én kilo oksekjøtt gir omtrent 16 kilo CO2-utslipp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer