- Gjør noe med leiemarkedet!

- Dersom statsminister Kjell Magne Bondevik mener alvor med sin verdikommisjon, er han nødt til å rette søkelyset mot leietakeres manglende rettssikkerhet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Dette sier de tre jusstudentene Christine Caspersen, Elise Lindeberg og Espen Gilboe Harmansen har arbeidet med boligspørsmål og gjeldssaker i Juss-Buss det siste halvannet året. Sakene er mange og rystende. Nå ber de statsminister Kjell Magne Bondevik om å ta initiativ til en bred gjennomgang av leietakernes manglende rettssikkerhet, utleiernes frie spillerom og fraværet av lovreguleringer.

- Det må være et tankekors for statsministeren - og alle andre norske politikere - at norsk boligpolitikk i realiteten verner om utleierens mulighet til å tjener mest mulig penger, mens leietakerne skal være prisgitt hensynsløse markedskrefter, sier de tre studentene.

Mange leier

Ifølge forskningssjef Thorbjørn Hansen ved Nores Byggforskningsinstitutt bor nærmere 25 prosent av Oslos befolkning i utleieboliger. Landsgjennomsnittet er noe lavere, cirka 20 prosent. - Norske politikere har prioritert eiernes rettigheter. Leietakernes vern gjelder bare på papiret. I realiteten har utleierne fritt spillerom til å hente ut store og ofte skattefrie gevinster, sier de tre.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer