Prostituerte får ikke erstatning

- Gjør oss enda svakere

Høyesterett nekter sju prostituerte erstatning for tapt arbeidsinntekt etter de ble utsatt for grovt ran. Dommen gjør hverdagen for prostituerte enda farligere, mener sexarbeider «Celin».

Skuffet: - Når vi blir ranet og taper pengene våre, må vi fortsatt betale husleie, mat og klær som alle andre i samfunnet. Vi er ikke noe forskjellige fra andre mennesker, sier «Celin». Foto: Nina Hansen / Dagbladet
Skuffet: - Når vi blir ranet og taper pengene våre, må vi fortsatt betale husleie, mat og klær som alle andre i samfunnet. Vi er ikke noe forskjellige fra andre mennesker, sier «Celin». Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I fjor ble åtte prostituerte kvinner i Oslo utsatt for grove og til dels voldelige ran av fire menn i 20-åra. Kvinnene ble så hardt skadet at de ikke kunne selge seksuelle tjenester i en periode etter ranet. Fordi prostituerte ikke har sykmeldingsordninger, fremmet i stedet sju av kvinnene krav om erstatning for tapt arbeidsfortjeneste.

I forrige uke bestemte Høyesterett at kvinnene ikke får slik erstatning. Det får «Celin» til å reagere.

- Det er helt bak mål, sier hun til Dagbladet.

- Denne dommen gjør at vi, som ofte blir omtalt som svake kvinner, blir enda svakere. Den sier også at vi ikke har rettigheter på lik linje med alle andre, sier hun.

Ble omgjort

«Celin» har jobbet i prostitusjon i fire år og ønsker å være anonym av hensyn til sin egen sikkerhet. Hun hadde håpet at resultatet Borgarting lagmannsrett kom til i februar hadde blitt stående.

Der ble det bestemt at mennene skulle betale 15.000 kroner i tapt arbeidsfortjeneste til kvinnene. Dette kom i tillegg til Oslo tingretts dom på 50.000 kroner i erstatning til hver av dem.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer