- Gjør seg noen tanker om vi er godt nok beskyttet

Stortingspolitikere reagerer på ny trusselvideo

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Per Sandberg (Frp), leder av Stortingets justiskomité, mener videoen som viser bilder av statsminster Jens Stoltenberg, utenriksminister Jonas Gahr Støre og kronprins Haakon til lyden av koranvers, helt klart kan oppfattes som trusler og overskrider grensene for ytringsfrihet.

- Jeg er en av de sterkeste tilhengerne av ytringsfrihet. Men denne videoen er veldig nær en drapstrussel, sier Sandberg til Dagbladet.

- Her er man så direkte opp mot myndighetspersoner og kongehus, at jeg har full forståelse for og er glad for at politiet tar tak i saken, sier Sandberg.

Bakgrunnen for trusselvideoen er at politiet og Stortinget har mottatt en søknad fra organisasjonen «Muslimer mot okkupasjon», der de ber om å demonstrere for at norske soldater bør dra ut av Afghanistan. Demonstrasjonen skal pågå 20. januar fra 14 til 16.

Demonstrasjonen organiseres fra Facebook-gruppa «DEMONSTRASJON: NORSKE SOLDATER UT AV AFGHANISTAN», som har 1600 medlemmer. I natt ble en video lagt ut på demonstrasjonens Facebook-side.

Frp-politikeren mener at dersom trusselvideoen representerer de som står bak den planlagte Afghanistan-demonstrasjonen, er hele demonstrasjonen ødelagt.

- Selve videoen taler for seg selv, den trenger ingen kommentar, sier Sandberg til Dagbladet.

André Oktay Dahl (H) i Stortingets justiskomité synes innholdet og budskapet i videoen er alvorlig.

- At det er et økt trusselbilde for myndighetspersoner, er vi kjent med fra før. Men det er sterkt å se denne videoen, det gjør inntrykk. Jeg forholder meg til at det er en etterforskning, og håper man får tatt de som står bak så raskt som overhodet mulig.

- Også som stortingsrepresentant gjør man seg noen tanker om hvor godt beskyttet vi egentlig er, sier Høyre-politikeren.

REAGERER STERKT: Per Sandberg, leder av Stortingets justiskomité. Foto: Jacques Hvistendahl
REAGERER STERKT: Per Sandberg, leder av Stortingets justiskomité. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer