Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gjør som Jacko sier

«Michael leder alltid en bønn før vi går inn på scenaen» Jacko-gitarist Jennifer Batten Egentlig vil hun spille sin egen musikk, men hver gang Michael Jackson ringer, kommer Jennifer Batten (35) løpende. Og når Jacko krever at hun skal bleke håret og bære gummimaske på scenen, så gjør hun det også. - Michael får meg til å se ut som en gærning, innrømmer Batten overfor Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I 10 år har Batten vært Jackos blonde gitarmonster. I morgen drar hun de berømte soloene til låter som «Beat It» og «Black Or White» på Valle Hovin. Men får hun valget, hopper hun av Jackson-sirkuset øyeblikkelig.

- Hvis jeg selger nok skiver på egenhånd, må Michael se seg om etter en annen gitarist. Jeg vil heller spille for 300 som kommer for å se meg enn 50000 som bare er opptatt av Michael Jackson, sier Batten, som gir ut instrumentalplata «Momentum» sammen med gruppa Tribal Rage i disse dager.

Jacko kom ikke

Batten kom til Oslo og Grand Hotell i går formiddag sammen med resten av musikerne på «History»-turneen. Den eneste som ikke kom var sjefen sjøl. Jacko returnerte rett til sin base i Paris etter lørdagens konsert i Göteborg. Norge ankommer han først et par timer før morgendagens Valle Hovin-konsert. Da bærer det rett til bønn sammen med Batten og og de andre musikerne.

- Michael leder alltid en bønn før vi går inn på scenen. Det er en fin seanse der vi samler styrke og tenker på våre familier hjemme i USA.

Skremmer barna

Batten var både fersk og ukjent da hun i 1987 via noen kontakter i musikkmiljøet i Los Angeles fikk høre at Michael Jackson trengte gitarist til sin «Bad»-turné.

- Vi var over 100 stykker som var på audition den gangen. Men av en eller annen grunn var det meg Michael likte. Noen få dager seinere fikk jeg en telefon om at jobben var min. Men Michael krevde å få bestemme hvordan jeg skulle se ut og opptre på scenen. Slik gikk jeg fra å være ei jente med brunt hår og briller til å bli den jeg er i dag, forteller hun. Hun er ikke så fryktelig glad i den gummimaska hun har på seg på «History»-turneen, men innser samtidig at hun må lystre Jackos pipe.

- Min rolle er å skremme barna, sier Batten om sin fryktinngydende sceneframtoning. Også det musikalske bestemmer Jackson i detalj. Som en innsider i Jackson-teamet sier Batten følgende om pedofili-anklagene mot sin sjef:

- Det handler først og fremst om onde mennesker som gjør alt for å tjene penger. Det er også grunnen til at han ikke ønsker å turnere i USA.

Han føler at han er blitt behandlet på en måte som er blodig urettferdig.