GJØR VONDT: Statsminister Erna Solberg sier "Dark Room" avdekker en side av samfunnet vi egentlig ikke vil vite om. Men hun roser politiet i Bergen for å ha klart å avdekke nettverket av overgripere.  Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
GJØR VONDT: Statsminister Erna Solberg sier "Dark Room" avdekker en side av samfunnet vi egentlig ikke vil vite om. Men hun roser politiet i Bergen for å ha klart å avdekke nettverket av overgripere.  Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

- Gjør vondt å høre om overgrepene mot barn

Men Erna Solberg er glad for at politiet har avdekket nettverket.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet) Også statsminister Erna Solberg er dypt berørt av den omfattende overgrepssaken som politiet i hennes hjemby har avdekket. Etter operasjonen «Dark Room» er 51 personer så langt siktet i det Vest politidistrikt sier er den største overgrepssaken mot barn i Norge.

- Det gjør vondt å høre om alle overgrepshistoriene. Dette er en en side av samfunnet man egentlig ikke ønsker å vite noe om. Men det er flott at politiet har gått slik i dybden og klart å bryte gjennom. Så blir det spennende å følge saken videre, sier Solberg til Dagbladet.

Skal prioriteres

Vest politidistrikt har i det siste fått kraftig kritikk for å ha nedprioritert alvorlig narkokotikakriminalitet. Nå gir statsministeren ros for at politidistriktet har avdekket alvorlig kriminalitet mot barn.

- Politiet har prioritert store ressurser på denne saken. Det kan forklare noe av utfordringene de har hatt på andre områder. Men dette er veldig i tråd med det vi sier er viktigst å prioritere. Overgrep mot barn og kvinner skal prioriteres, sier Solberg.

51 personer er til nå siktet i det Vest politidistrikt kaller den største overgrepssaken mot barn i Norge.

Alle samfunnslag

I arbeidet med operasjon «Dark Room» har politiet beslaglagt 150 terabyte overgrepsmateriale. Blant de siktede er en advokat, flere ingeniører, en førskolelærer, og en økonom. Ifølge NRK er flere politikere også siktet.

De involverte kommer fra alle samfunnslag og bor i flere forskjellige deler av Norge.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer