Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gjorde alt for å redde strandet hval

Det 13 meter lange gigantdyret overlevde dessverre ikke uhellet på den britiske stranda.

STRANDET: Spermhvalen måtte gi tapt det iherdige redningsforsøket etter tre timer. Foto: AP/Owen Humphreys/SCANPIX
STRANDET: Spermhvalen måtte gi tapt det iherdige redningsforsøket etter tre timer. Foto: AP/Owen Humphreys/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet ble informert om hvalens ulykkelige situasjon i morgentimene i dag, skriver BBC.

Dyret - 13 meter langt - hadde stranda på stranda i engelske Redcar, og en storstilt redningsaksjon ble satt i gang.

Brannmannskaper, dyrevernere og andre som kom til gjorde sitt beste for å holde hvalen våt i påvente av høyvann. Etter tre timer på stranda var imidlertid hvalen død.

- Hvalen skal nå undersøkes, så er det opp til lokale myndigheter å finne ut hva de skal gjøre med den, sier en talsperson for den nasjonale redningsbåt-institusjonen.

Store folkemengder kom til stranda for å se på hvalen. Spermhvalen har trolig slitt med mangel på mat og blitt dehydrert.

- Hvis vi hadde klart å få dyret ut i sjøen igjen, ville alt vi gjorde vært å få den tilbake til sulten igjen, noe som er ondt og ikke det vi ønsket, sier Richard Ilderton som var med på redningsaksjonen.

- Selv om vi har hvaler i Nordsjøen er det ikke et passende miljø for spermhvaler, det er ikke nok mat, legger han til.

Hvalen skal ha vært på 20 tonn.

FORSØKTE Å HOLDE SPERMHVALEN VÅT: Hvalen er 13 meter lang og skal ha veiet cirka 20 tonn.Foto: REUTERS/Nigel Roddis/SCANPIX
FORSØKTE Å HOLDE SPERMHVALEN VÅT: Hvalen er 13 meter lang og skal ha veiet cirka 20 tonn.Foto: REUTERS/Nigel Roddis/SCANPIX Vis mer