- Gjorde daglige ærend drapsdagen

Siktede i Skøyen-drapet vet ikke hvorfor politiet har siktet ham for drapet, ifølge forsvareren.

I AVHØR I KVELD: Siktedes forsvarer, advokat Knut Lindboe, sier at hans klient var svært sliten etter flere timer i avhør og at de valgte å avslutte avhøret, for så å ta de opp i igjen i morgen tidlig. Siktede mener han ikke begikk noe drap den 18. desember i fjor. Foto: Hans-Martin Thømt Ruud
I AVHØR I KVELD: Siktedes forsvarer, advokat Knut Lindboe, sier at hans klient var svært sliten etter flere timer i avhør og at de valgte å avslutte avhøret, for så å ta de opp i igjen i morgen tidlig. Siktede mener han ikke begikk noe drap den 18. desember i fjor. Foto: Hans-Martin Thømt RuudVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
(Dagbladet): Mannen i 40-åra som ble pågrepet og siktet for forsettlig knivdrap på 43 år gamle Vegard Bjerck, har sittet i avhør med politiet i flere timer i kveld.

- Min klient var veldig sliten og ble enige om å fortsette avhørene i morgen. Siktede er like forvirret i kveld som da han ble pågrepet i dag tidlig, sier siktedes forsvarer, advokat Knut Lindboe til Dagbladet.

- Gjorde dagligdagse gjøremål
Siktede erkjenner ikke straffskyld og stiller seg uforstående til hvorfor politiet mener han drepte Bjerck. Siktede ble pågrepet av sivilt politi på Majorstua i 08.40-tida i dag tidlig da han var på vei til jobb. Krimteknikere gjorde i kveld flere beslag fra mannens bolig på Skøyen.

- Avhøret i dag har i stor grad handlet om hans bevegelser drapsdagen og dagene før og etter. Han husker 18. desember fordi da var det jo et drap i nabolaget. Han sier han foretok helt dagligdagse gjøremål denne dagen. Han har en helt tilforlatelig forklaring, sier Lindboe.

Advokaten mener politiet var prisverdig åpne under dagens pressekonferanse da de understreket at de er i en tildlig etterforskningsfase mot ham og undersøker nå om de kan knytte siktede nærmere drapet, eller sjekke ham ut av det.

- Når de er så tydelige på dette må det tyde på at politiet har lite håndfast å gå etter og at de ikke har noen tekniske bevis mot mannen.

RANSAKELSE I DAG: Krimteknikere fra oslopolitiet bragte ut flere beslag fra siktedes leilighet i kveld. Foto: HENNING LILLEGÅRD
RANSAKELSE I DAG: Krimteknikere fra oslopolitiet bragte ut flere beslag fra siktedes leilighet i kveld. Foto: HENNING LILLEGÅRD Vis mer

Fortsetter avhørene i morgen
Leder for Volds- og sedelighetsseksjonen i oslopolitiet, politiinspektør Hanne Kristin Rohde, sa under en pressekonferanse i ettermiddag at de har en teori om hva motivet for drapet kan være.

Etter det Dagbladet kjenner til var dette ikke tema under kveldens avhør.

- Jeg ønsker ikke å kommentere hva vi tenker om motiv. På generelt grunnlag omhandler de første avhørene om innhenting av informasjon. I dag var det et helt vanlig avhør som trolig vil fortsette i morgen, sier Rohde til Dagbladet.

Les: Nabolaget på Skøyen i sjokk

DREPT: Vegard Bjerck (43).
DREPT: Vegard Bjerck (43). Vis mer