– Gjorde det alle ville gjort

Da han så at båten var i ferd med å bli stjålet, tok Fredrikstad-mannen (39) saken i egne hender.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no):  – Han føler at hele saken ble snudd på hodet. Min klient gjorde det alle ville gjort i en slik situasjon, nemlig å forsøke å stoppe tyven. I stedet er det nå han som blir anklaget for å ha gjort noe galt, sier 39-åringens forsvarer advokat Torgeir Røynås Pedersen til Dagbladet.

Natt til i går ble livet snudd på hode for 39-åringen fra Fredrikstad.

I de tidlige morgentimene oppdaget mannen, som ennå ikke hadde lagt seg, at båten hans var begynt å drive fra en brygge på Visterflo på Rostadneset i Fredrikstad.

En mann, som senere skulle bli identifisert som en 29-åring fra Østfold, skal ha vært i god gang med å stikke av med den.

Da Fredrikstad-mannen oppdaget dette, nølte han ikke. Samtidig som han ringte politiet fra sin mobil, skal han og samboeren ha forsøkt å stoppe den antatte tyven.

På et tidspunkt sier båteieren at han sprang inn i huset og tok med seg en hagle.

Men før han viste ordet av det forsvant den antatte tyven ut i vannet. Om han hoppet eller skled er uvisst. Halvannen time senere ble han funnet omkommet. Nå er båteieren siktet for uaktsomt drap.

Det var en sjokkert klient forsvarer Torgeir Røyås Pedersen traff i går kveld. Pedersen mener det eneste hans klient muligens kan klandres for er å ha tatt med seg hagla ut av huset.

 ETTERFORSKNINGEN FORTSETTER I fREDRIKSTAD:  En etterforsker er her ombord i båten som angivelig vle forsøkt stjålet i natt. Foto: John T. Pedersen
ETTERFORSKNINGEN FORTSETTER I fREDRIKSTAD: En etterforsker er her ombord i båten som angivelig vle forsøkt stjålet i natt. Foto: John T. Pedersen Vis mer

- Hagla ble ikke brukt og var derfor selvsagt uladd. Å ta den med var en impulshandling fra hans side, og våpenet ble ikke brukt på en truende måte, sier Pedersen.

Advokaten stiller seg generelt uforstående til at politiet tar ut en siktelse mot hans klient.

– Jeg tror rett og slett at de er engstelige for å bli opplevd som fordømmende i slike saker. De vil kanskje vise at de etterforsker forbrytelse mot forbrytere på lik linje med forbrytelser mot lovlydige borgere, sier Pedersen til Dagbladet.

Det var ingen fysisk kontakt eller konfrontasjon mellom de to, hevder advokaten.

Etterforskningen fortsetter for fulgt i dag. Politiet sier at siktelsen bygger på at det er tidlig i etterforskningen.

– Det er noen momenter i saken vi fortsatt ikke har klarhet i, sier politiadvokat Arild Eikås.

-DET ALLE VILLE GJORT: Båteieren gjorde det alle ville gjort i en slik situasjon, mener mannens forsvarer Torgeir Røynås Pedersen.