- Gjorde du ikke som de sa, fikk du beskjed om at beltesenga ble det neste

Natalie Eriksen (23) lå lenket til ei seng i 203 timer på psykiatrisk avdeling i Fredrikstad, hvor hun ble tvangsinnlagt som 16-åring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FREDRIKSTAD (Dagbladet): «Jeg hadde remmer rundt beina, de hadde til og med tatt av meg sokkene og dratt opp buksen min for å få strammet remmene ordentlig inntil beina. Magen min var låst fast med remmer som klemte. Armene mine var igjen låst fast i egne remmer som var festet til magebelte. Overarmene mine var låst fast. Beveget jeg for mye på hodet, holdt de fast hodet mitt også. Jeg var totalt hjelpeløs. Det var flaut, nei, det var rett og slett skamfullt. Og av alle mulige ting skulle de nå ha meg til å tisse på en skål.»Natalie Eriksen (23) har regnet ut at hun lå 203 timer i belteseng på Sykehuset Østfold Veum i løpet av en tremåneders periode da hun var 17 år gammel. Hun var tvangsinnlagt her i to år, fra hun var 16 til hun ble 18 år gammel.

Utraget over er hennes egne beskrivelser fra denne tida, som hun nå skriver bok om.

- Jeg hadde akkurat fylt 16 da jeg ble lagt inn på Veum. Først ble jeg lagt inn frivillig. Jeg fikk beskjed om at jeg skulle bli der i en til to uker, men sånn ble det ikke. Det ble to år i stedet og det ble tvangsinnleggelse, samt en feilaktig schizofreni-diagnose, sier Natalie Eriksen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer