Coronaviruset

- Gjorde elevene til «forsøksobjekter»

Flere forskere stiller seg kritiske til avgjørelsen om å åpne alle skolene samtidig. - Valgte barnas rett, svarer statsministeren.

NYE RÅD: Statsminister Erna Solberg (H) kunne presentere en plan for hvordan Norge skal åpnes igjen, etter seks uker med inngripende tiltak på folks hverdag. Video: Regjeringen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
LES ALT OM CORONA

Torsdag kunngjorde regjeringen at alle grunnskoler og videregående skoler skal åpne i løpet av uke 20.

Det er imidlertid ikke alle som er overbevist om at det er riktig avgjørelse å åpne alle skolene mer eller mindre samtidig.

-Inngripende tiltak

4. mai forhåndsregistrerte FHI en studie som foreslo å åpne halvparten av skolene for 5.-10. trinn, og vente med den andre halvparten. Hensikten var innhente data om konsekvensene av å åpne skolene, og konsekvensene av å holde dem stengt.

Fagdirektør Arne Fretheim i FHI mener en åpning av alle skolene kan få konsekvenser for hvordan vi takler en eventuell ny bølge av smitte.

- Vi risikerer å ikke være bedre forberedt enn i forrige runde, dersom det kommer nye bølger. Det kan føre til at vi må innføre mer inngripende tiltak også i neste runde. Jo mindre kunnskap man har, jo mer lener man seg på føre-var-prinsippet. Det hadde vært en fordel å ha denne kunnskapen, sier han til Dagbladet.

Han understreker at han har forståelse for at det er mange hensyn politikerne må ta med i betraktningen.

- Vi har forstått at en slik løsning var til vurdering, og har gjort forberedelser på at det kan skje. Det er først nylig vi har forstått at dette ikke er aktuelt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer