Baneheia-saken gjenopptas

- Gjorde en god jobb

Baneheia-dømte Viggo Kristiansen får en ny sjanse i rettssystemet. Daværende politimester Kjell Egil Hegstad mener politiet gjorde en god jobb under etterforskningen.

PÅ ÅSTEDET: Her gjør politiet undersøkelser i Baneheia etter at de to jentene ble funnet drept. Foto: Eivind Pedersen / Dagbladet
PÅ ÅSTEDET: Her gjør politiet undersøkelser i Baneheia etter at de to jentene ble funnet drept. Foto: Eivind Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

KRISTIANSAND (Dagbladet): Kjell Egil Hegstad var konstituert politimester i daværende Kristiansand politidistrikt i første del av Baneheia-etterforskningen fra mai 2000.

Han har vært pensjonist i fem år, og kan ikke kommentere den siste utviklingen med gjenopptakelse av saken.

- Jeg har ikke lest de siste dokumentene i saken, og avventer hva Riksadvokaten kommer fram til, sier Hegstad til Dagbladet.

Om etterforskningen fra start, har han imidlertid en klar mening mer enn 20 år etterpå:

- Jeg følte at vi gjorde en god jobb i politiet. Det gjelder også Kripos da de kom inn i saken. Alle sto på dag og natt med de forutsetningene vi hadde da, sier den tidligere politimesteren til Dagbladet.

Er taus

Dagbladet var torsdag i kontakt med Arne Pedersen, tidligere kriminalsjef i Agder-politiet og etterforskningsleder i Baneheia-saken.

- Beklager, men jeg kan ikke kommentere avgjørelsen når saken nå skal behandles på nytt av Riksadvokaten, skrev han i en SMS torsdag kveld.

Pedersen har tidligere gitt klart uttrykk for at han er motstander av en gjenopptakelse for Kristiansen. I en kronikk i NRK i fjor skriver han blant annet at angivelig ensidige medieoppslag skaper forvirring om domstolenes bevisvurderinger.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer