Gjorde F til E - fikk 15 dager ubetinget fengsel

I desperasjon satte fembarnsfaren to små streker på vitnemålet for å komme inn på Høgskolen i Oslo. - Det er greit at jeg må i fengsel, det var en stor feil, sier han.

ANGRER: Studenten som ble tatt for å ha forfalsket to karakterer fra Norges informasjonsteknologiske Høgskole (NITH), er nå tilbake på skolen for å ta fagene opp igjen på ærlig vis. Foto: HARALD S. KLUNGTVEIT
ANGRER: Studenten som ble tatt for å ha forfalsket to karakterer fra Norges informasjonsteknologiske Høgskole (NITH), er nå tilbake på skolen for å ta fagene opp igjen på ærlig vis. Foto: HARALD S. KLUNGTVEIT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet): En mann i 30-åra fra Akershus ble i slutten av september dømt til 15 dagers ubetinget fengsel for å ha forfalsket et offentlig dokument i forbindelse med  opptak til Høgskolen i Oslo (HiO).

Til Dagbladet viser han hvordan han satte to svært kostbare kulepenn-streker på det originale vitnemålet fra Norges informasjonsteknologiske Høgskole (NITH). Etter å ha strøket i matte og fysikk, grep despereasjonen fembarnsfaren da han satt hjemme og så at HiO-fristene nærmet seg altfor raskt.

- Se, her er en F. Nå er det en E, sier studenten etter å ha tegnet en kort, horisontal strek nederst på stryk-karakteren.

«Han har avgitt en uforbeholden tilståelse(...), [men det] har mindre betydning i denne sammenheng fordi forfalskningen så klart kommer til uttrykk i vitnemålet», skriver tingretten i dommen mot studenten.

Dommeren viser til en høyesterettsuttalelse om at forfalskninger av utdanningsdokumenter er et økende problem og at det av allmennpreventive hensyn skal reageres strengt.

- Grei straff Den norsksomaliske mannen har slitt med depresjoner, forteller at en turbulent periode i livet rundt en familiekonflikt gikk ut over studiene i det aktuelle semesteret, og at han nå ikke forstår hva han tenkte på.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer