Gjorde funn på land under svensk ubåtjakt

- Styrker teorien om at Sverige ble krenket av en fremmed makt.

BEKREFTER FUNN: En rekke marinefartøy var i aksjon under ubåt-jakten i den svenske skjærgården utenfor Stockholm. Nå bekrefter det svenske forsvaret at det er registrert en rekke hendelser på land, som stryker teorien om at Sverige ble krenket av en fremmed makt. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
BEKREFTER FUNN: En rekke marinefartøy var i aksjon under ubåt-jakten i den svenske skjærgården utenfor Stockholm. Nå bekrefter det svenske forsvaret at det er registrert en rekke hendelser på land, som stryker teorien om at Sverige ble krenket av en fremmed makt. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Under ubåtjakten i den svenske skjærgården i fjor høst ble det gjort funn på land som styrker teorien om at Sverige ble krenket av en fremmed makt, sier den svenske forsvarssjefen.

Forsvaret, politiet og sikkerhetspolitiet Säpo skal ha gjort flere funn.

- Det er et antall hendelser på land. Både våre egne folk og politiet har bidratt, og vi har analysert funnene i samarbeid, sier forsvarssjef Sverker Göranson til Dagens Nyheter.

Han vil ikke gå konkret inn på hva funnene består av, men bekrefter at de kan ha vært brukt av en fremmed makt.

- Om det er en fremmed makt som har plassert dette der, så skal de ikke få vite hva eller hvor vi har funnet det, sier han.

I oktober i fjor ble det gjort observasjoner av det som trolig var en fremmed ubåt utenfor Stockholm, og det ble satt i gang omfattende søk. Russland ble mistenkt for å stå bak.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

(NTB)