USA:

Gjorde grufullt funn i bagasjerommet

Da politiet skulle kontrollere kjøretøyet, oppdaget de blod i baksetet. Så åpnet de bagasjerommet.

MED PAPPA: Lille Eli (6) ble funnet død bak i moras bil. Her er seksåringen med sin far, som ikke hadde omsorgsrett. Foto: GoFundMe
MED PAPPA: Lille Eli (6) ble funnet død bak i moras bil. Her er seksåringen med sin far, som ikke hadde omsorgsrett. Foto: GoFundMe Vis mer
Publisert

Det var fredag at politiet i den lille byen Orono i Minnesota i USA fikk et tips om en bil som kjørte på felgen, med knust bakvindu.

Hendelsen skal ha skjedd ved 7-tida om morgenen, ifølge en uttalelse fra politisjefen i Orona, Correy Farniok.

Politiet foretok derfor en kontroll av kjøretøyet, og oppdaget blod på innsida av bilen.

Fant lik i bagasjen

Ifølge den lokale TV-kanalen Fox9 KMSP, som siterer rettsdokumentene, lå det også en haglpatron - og en brukt patron i bilen.

Det kunne også se ut som et kulehull i baksetet.

Føreren var en 28 år gammel kvinne fra Minnesota. Fordi bilen ikke var i kjørbar tilstand, ble det besluttet å kalle inn en tauebil.

I mellomtida fikk den 28 år gamle kvinnen lov til å forlate stedet.

Før politiet sendte bilen av gårde med tauebilen, bestemte de seg for å undersøke bilen nærmere, og åpnet derfor opp bagasjerommet.

Der fant de liket av et mindreårig barn. Og ei hagle.

Skutt flere ganger

Ifølge den lokale TV-kanalen KTSP-TV har familiemedlemmer bekreftet at den døde er en seks år gammel gutt ved navn Eli.

En foreløpig obduksjon har konkludert med at Eli ble skutt flere ganger - kanskje så mange som ni - inkludert i overkroppen og hodet.

Da politiet oppdaget det døde barnet, dro de umiddelbart til kvinnens leilighet. Kvinnen hadde forlatt åstedet, men vaskemaskinen sto og gikk.

Det var klærne som kvinnen hadde hatt på seg i bilen, ifølge politiet.

I VARETEKT: Guttens mor er siktet for forsettlig drap. Foto: Sheriffen i Hennepin County
I VARETEKT: Guttens mor er siktet for forsettlig drap. Foto: Sheriffen i Hennepin County Vis mer

Den mistenkte kvinnen ble funnet idet hun forsøkte å forlate stedet til fots. Hun skal ha hatt blod i håret da hun ble arrestert.

Politiet skal ha arrestert 28-åringen og en annen person, som ikke er identifisert på nåværende tidspunkt.

Fant blodig barnesete

I tiltalepapirene går det fram at et vitne hadde sett kvinnen stoppe ved en bensinstasjon kort tid før hun ble stoppet av politiet, ifølge KMSP-TV.

Da politiet søkte gjennom søppelkassene ved bensinstasjonen, fant de en ryggsekk, blod og beinfragmenter.

I en søppelkasse fant de også et blodig barnesete. Setet hadde skader som var forenlige med et hagleskudd.

Guttens mor og far bodde ikke sammen, og faren hadde ikke omsorgsrett.

Seksåringen tilbrakte 2021 i fosterhjem, og fosterforeldrene skal ha uttrykt bekymring da seksåringen ble levert tilbake til sin biologiske mor mot slutten av året.

- Hvis hun fikk omsorgen tilbake, så fryktet jeg at hun ville skade Eli, om ikke verre. Jeg sa at dette er en farlig situasjon for Eli. Jeg fryktet for hans sikkerhet om han ble levert tilbake til henne. Jeg hadde tatt opp flere urovekkende ting som jeg hadde lagt merke til, sier fostermora til CBS Minnesota.

Minstestraff på tre år

Seksåringens familie har opprettet en GoFundMe-kampanje til inntekt for guttens begravelse. Her går det også fram at faren har kjempet om å få foreldreretten de siste to åra.

FUNNET DØD: Spanske Olivia på seks år og Anna på ett år ble siste sett med faren sin på øya Tenerife 27. april 2021. To måneder seinere ble hun funnet død. Video: AP / Politiet Vis mer

- Nå må vi planlegge en begravelse for et barn. Mange foreldre har ingen planer om å gravlegge sine barn, så vi er usikre på hvor mye en begravelse og gravstein vil koste. Donasjonene vil dekke begravelsen og gravsteinen til denne søte engelen, og dekke tap av arbeidsinntekt mens Tory sørger over sin sønn, skriver fostermora på GoFundMe.

Den biologiske mora er nå siktet for forsettlig drap. Siktelsen har en minstestraff på tre år, ifølge rettsdokumentene.

Kvinnen sitter nå varetektsfengslet, og det er satt en kausjon på to millioner dollar, noe som tilsvarer over 19 millioner norske kroner.

Det er ikke kjent hvordan hun stiller seg til anklagene ennå.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer