Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gjorde grusomt funn etter tips. Nå er familien siktet

Nå stiller lokalsamfunnet seg spørsmålet: Hvordan kunne det gå to år før oppdagelsen ble gjort?

FORSVANT: I november 2016 forsvant Elwyn Crocker. I oktober i år forsvant søsteren hans, Mary. Torsdag gjorde politiet et grusomt funn etter et tips. Foto: Politiet i Effingham
FORSVANT: I november 2016 forsvant Elwyn Crocker. I oktober i år forsvant søsteren hans, Mary. Torsdag gjorde politiet et grusomt funn etter et tips. Foto: Politiet i Effingham Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sist gang noen så 14 år gamle Elwyn Crocker, var i november 2016. Gutten, som bodde i Effingham fylke nær Savannah i den amerikanske delstaten Georgia, ble derimot aldri meldt savnet.

Så forsvant guttens 14 år gamle søster, Mary, i oktober i år. Heller ikke hun ble meldt savnet.

De som kjente til søskenparets skjebne, holdt tett, skriver det amerikanske nyhetsmagasinet Time.

Slo alarm

Men torsdag i forrige uke ble den mørke hemmeligheten kjent, etter at sheriffkontoret i Effingham mottok et tips om 14 år gamle Mary.

Politiet skriver at tipseren fryktet at 14-åringen var død. Tipseren hadde nemlig ikke sett jenta på flere uker. Da rykket politiet ut til adressen hvor familien bodde.

Der tok politiet forklaringene til familien som bodde på adressen: barnas far, stemor og moren til stemoren.

Og da var det noe som ikke stemte, mente etterforskerne. Familiens forklaring var motstridende, skriver politiet.

Farens forklaring ledet så politiet til å søke gjennom hele tomta der familien bodde. I skogen like ved fant politiet to nedgravde lik.

Det var likene av 14 år gamle Elwyn og Mary.

- Forferdelig

Familien bodde i den lille byen Guyton i fylket Effingham. Byen har færre enn 2000 innbyggere, skriver avisa Atlanta Journal-Constitution.

Nå stiller lokalsamfunnet seg selv spørsmålet om hvordan ikke oppdaget forsvinningene tidligere.

- Jeg har holdt på med dette i 41 år, og for litt siden holdt jeg på å bryte sammen i tårer, sier sheriff Jimmy McDuffie, ifølge avisa.

- Det er så fælt. Jeg klarer ikke å forstå hvordan man kan behandle barn på denne måten. Det er forferdelig, legger sheriffen til.

Uviss dødsårsak

Dødsårsaken er fremdeles ikke kjent. Selv etter en innledende obduksjon er det mange spørsmål som består, ifølge rettsmedisiner David Exley, ifølge Atlanta Journal-Constitution.

Det at de har ligget begravet i henholdsvis flere måneder og over to år, gjør arbeidet vanskeligere.

Som følge er familien ennå bare siktet for barnemishandling og for å ha holdt barnas dødsfall skjult. Politiet skriver imidlertid at de regner med å ta ut flere siktelser etter hvert.

- Dette er en veldig uvanlig forbrytelse, særlig i dette området - et godt og nært lokalsamfunn. Mange klarer ikke å forstå hva som har skjedd, sier rettsmedisineren David Exley.

Tatt ut av skolen

Politiet har ikke spesiell kjennskap til verken familien eller adressen. De har rykket ut dit en gang tidligere, etter klager fra publikum om noen hunder.

Barnevernet skal ha vært i kontakt med familien, men ønsker ikke å kommentere saken.

Før barna forsvant ble de tatt ut av skolen og begynte med hjemmeundervisning, ifølge Atlanta Journal-Constitution.

På adressen var det også et ungt barn med funksjonsnedsettelse, som nå er i barnevernets omsorg, ifølge avisa.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!