USA:

Gjorde grusomt funn under gulvet

På det som ville blitt hans sjette bursdag, ble den brutale hemmeligheten om lille Blu avslørt.

DØDE: Den amerikanske delstaten Arkansas rystes av de voldsomme detaljene som er kommet i forbindelse med funnet av 5 år gamle Blu. Foto: Politiet
DØDE: Den amerikanske delstaten Arkansas rystes av de voldsomme detaljene som er kommet i forbindelse med funnet av 5 år gamle Blu. Foto: Politiet Vis mer
Publisert

Fredag 16. desember sto en 57 år gammel farmor utenfor døra til sin tidligere svigerdatter i Lee County i Arkansas. Etter skilsmissen fra kvinnens sønn for omkring halvannet år siden, hadde moren fått innvilget det primære foreldreansvaret.

Samtidig hadde retten nylig pålagt henne å legge til rette for at barna – fem år gamle Blu og den sju år gamle søsteren hans - skulle få treffe faren, via farmoren.

Da den lille jenta kom ut, fikk farmoren sjokk.

Skrekkslagen

I et intervju med NBC News, forteller kvinnen at barnebarnet hennes hadde noe som virket som skader rundt om på hodet. Barnets mor skal ha bortforklart det med allergisk reaksjon.

Jentas hår var skamklipt. Ifølge farmoren kunne hun knapt gå.

- Klærne hennes var tilgriset av urin. Det første hun spurte meg om, var om hun kunne få vann og noe å spise, forteller kvinnen til NBC News.

- Jeg fortalte henne at hun var trygg. Ansiktsuttrykket hennes var fylt med skrekk.

Påvist brannskader

Da kvinnen spurte om hvor Blu var, fikk hun til svar at gutten ikke befant seg i boligen. Med en vond klump i magen, tok farmoren med seg jenta og hastet til et nærliggende sykehus.

Der kunne legene konstatere at sjuåringen var blitt «alvorlig forbrent» flere steder på kroppen, blant annet hodet og føttene. Det ble videre påvist blant annet brukne ribbein, og hun var underernært.

Jenta ble kort tid etter overført til et barnesykehus i Tennessee.

OVERLEVDE: Jentas pappa og farmor håper å få foreldreomsorgen for den 7 år gamle jenta. Foto: GoFundMe
OVERLEVDE: Jentas pappa og farmor håper å få foreldreomsorgen for den 7 år gamle jenta. Foto: GoFundMe Vis mer

Mens hun var på sykehuset, kontaktet farmoren Lee County-politiet for å fortelle om det som var skjedd. Samtidig delte hun frykten om at den lille gutten kunne være død.

Ifølge NBC News skal barnas morfar ha fortalt politiet at datteren hadde avslørt for ham at femåringen var død. Hun hadde også fortalt hvor liket til den lille gutten lå skjult.

Liket under gulvplankene

Tirsdag denne uka publiserte politiet en affidavit som er en skriftlig erklæring om de faktiske forholdene i forbindelse med saken.

Da politiet entret hjemmet seinere den samme dagen, la de raskt merke til at det nylig var lagt nye gulvplanker. Etter å ha brutt opp deler av gulvet og fjernet det øverste jordlaget, kom den forferdelige sannheten for dagen.

Under jorda som nylig var gravd i, fikk etterforskerne øye på en barnesko og et rødt og blått teppe. De merket også «den skarpe lukten av forråtnelse», ifølge erklæringen.

Jorda ble gravd til side. Snart fikk man øye på en liten menneskekropp, innpakket i flere lag med plast.

NBC News henviser til erklæringen, der det fremgår at Blu skal ha blitt drept 9. september. Dødsårsaken - og hva som ledet opp til drapet - blir ifølge det amerikanske nyhetsmediet offentliggjort i løpet av de neste tre månedene.

Mishandlet på badet

I politiets bevisdokument kommer det fram at etterforskerne har fått motstridende forklaringer på hva som er skjedd med Blu.

I avhør skal guttens mor ha hevdet at det var kjæresten hennes som tok livet av ham.

Ifølge erklæringen skal mannen ha dyttet guttungens hode ned i toalettet gjentatte ganger, som straff for å ha bitt ham i fingrene.

TRAKKASERING: Denne videoen viser realiteten de fleste kvinner møter når de skal spille på nett. Video: Apeks Vis mer

Til politiet har mora forklart at hun befant seg i et annet rom mens mishandlingen pågikk. Hun skal ha gått inn på badet først etter at kjæresten hadde forlatt rommet. Der fant hun sønnen livløs.

I mellomtida skal kjæresten ha brutt opp gulvplankene i gangen, gravd hull i bakken og begravd gutten under huset.

Motstridende historier

Et annet vitne hevder imidlertid at gutten skal ha kommet ut av badet med hoven kropp og skum ut av munnen før han kollapset og døde.

Ifølge vitnet, hvis relasjon til moren fremdeles er uklar, skal moren ha fortalt vedkommende at «hun ikke visste hva hun skulle gjøre og hadde begravd Blu under gulvplankene».

Ifølge politiets skriftlige erklæring har morens kjæreste foreløpig ikke latt seg avhøre.

Kravet som kom for seint

NBC News melder at barnas far skal ha fått innvilget ny kamp om ansvaret for søskenparet – knappe fem dager etter at Blu antas å ha dødd.

Barnas mor skal ha nektet ham å få se sønnen og dattera. Overfor nyhetskanalen tilbakeviser han ekskonas beskyldninger om ikke ha betalt barnebidrag og at han skal ha dukket opp i påvirket tilstand.

- Jeg skulle ønske jeg kunne vært der for lenge siden. Men det var hun som holdt meg tilbake fra barna mine, sier han.

Nå håper han at dattera skal få komme og bo sammen med ham og jentas farmor.

- Jeg vil ikke at noen skal tro at dette var min feil. Jeg elsker barna mine veldig mye.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer