Gjorde guffent funn bak veggen

Mystisk drapsgåte får politiet til å klø seg i hodet.

LEVNINGER: Tidlig i desember ble kvinnekroppen funnet i denne garasjen. Fire uker seinere står politiet fortsatt uten spor. Foto: Google Maps
LEVNINGER: Tidlig i desember ble kvinnekroppen funnet i denne garasjen. Fire uker seinere står politiet fortsatt uten spor. Foto: Google Maps Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I et leilighetskompleks i Alderly i Brisbane, Australia, ble det 7. desember gjort funn av et kvinnelik.

Det var rengjøringspersonell som fant kroppen.

Politiet beskriver levningene som «godt innpakket» med klær og sengetøy. Liket ble funnet bak en vegg av lecablokker i bygårdens garasje.

Liket skal trolig ha vært der siden 2015. Rettsmedisinerne tror imidlertid at kvinnen kan ha dødd tilbake i 2009, heter det i en ny uttalelse fra politiet.

Sporer opp beboere

Kriminalsjef Andrew Massingham ved Hendra politistasjon sa under en pressekonferanse 10. desember at det aldri har blitt rapportert om vond lukt.

- Denne typen drapsetterforskninger kan være komplekse og langvarige, sa Massingham.

GARASJE: Kvinnen ble funnet bak lecablokker. Hun kan, ifølge politiet, ha mistet livet tilbake i 2009. Foto: Politiet i Queensland
GARASJE: Kvinnen ble funnet bak lecablokker. Hun kan, ifølge politiet, ha mistet livet tilbake i 2009. Foto: Politiet i Queensland Vis mer

- Jeg tror det kan ta tid å identifisere avdøde og hva som kan være dødsårsaken. Vi har for øyeblikket dusinvis av savnetmeldinger som vi gjennomgår.

Politiet er nå i gang med å spore opp tidligere beboere i blokka - som ble bygget i 2006.

Brunt hår og briller

Obduksjonen anslår at kvinnen var mellom 30 og 55 år da hun døde. Hun skal være lys i huden med mørkebrunt hår, og mellom 155 og 165 centimeter høy. Kvinnen skal også ha hatt på seg et par briller med styrke.

- Jeg appellerer ikke bare til personer i Alderley-området, men i hele Brisbane og enda lenger unna enn det. Hvis noen har informasjon knyttet til en savnet kvinne som passer til beskrivelsen, må du kontakte Crime Stoppers, sa Massingham i en fersk uttalelse.

Samtidig avslørte han at det er funnet skader på kroppen. Politiet etterforsker derfor dødsfallet som mistenkelig.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer