Donald Trump jr. på troféjakt

Gjorde «Herrens arbeid» i Sverige

Felte «ondt villsvin».

KONTROVERSIELL: Donald Trump jr. (43) har høstet kritikk for så vel sitt politiske arbeid som sin troféjakt. Foto: Kevin Lamarque / Reuters / NTB
KONTROVERSIELL: Donald Trump jr. (43) har høstet kritikk for så vel sitt politiske arbeid som sin troféjakt. Foto: Kevin Lamarque / Reuters / NTB Vis mer
Publisert

Når ekspresidentsønn Donald Trump jr. ikke driver familiefirmaet Trump Organization eller gjør politisk arbeid til fordel for faren, er han en ihuga troféjeger og en av opphavspersonene bak nisjetidsskriftet Field Ethos Journal, som reiser verden rundt på jakteventyr.

Nylige poster på Instagram og Facebook avslører at Donald jr. nettopp har jaktet i de svenske skoger. På et bilde poserer han med ei tyskprodusert Blaser R8-rifle med svenskprodusert Aimpoint Micro-sikte bak et dødt villsvin.

«Don dukket opp i Sverige og gjorde Herrens arbeid med Herrens kaliber», skriver Field Ethos Journal stolt og sikter til .300 Winchester Magnum-kaliberet 43-åringen bruker.

«Han drepte sin andel villsvin, og klarte også å felle fire dådyr og en hjort», konstaterer posten - som også opplyser at slike arrangerte jaktturer er gunstige for lokalbefolkningen, og at en artikkel om Sverige-turen blir å lese Field Ethos Journal på nyåret.

Hengt ut

Donald jr. har tidligere havnet i kontrovers på grunn av jaktentusiasmen. Han ble i 2012 hengt ut av skuespiller og dyrevernaktivist Mia Farrow for jakttrofébilder - på et av dem står broren Eric med armene rundt en død leopard, på et annet holder Donald jr. en kniv i den ene hånda og en blodig elefanthale i den andre.

«Hva var det som gikk galt med Trump-sønnene, som gjorde at de drepte dette vakre dyret?» skrev Farrow i sosiale medier.

VEKKET RASERI: Donald jr. og Eric Trump avbildet under troféjakt i Afrika i 2010. Bildet vekket raseri blant dyrevernere etter at Hollywood-stjerne Mia Farrow hengte dem ut to år seinere. Foto: NTB
VEKKET RASERI: Donald jr. og Eric Trump avbildet under troféjakt i Afrika i 2010. Bildet vekket raseri blant dyrevernere etter at Hollywood-stjerne Mia Farrow hengte dem ut to år seinere. Foto: NTB Vis mer

Jakten var helt lovlig, men kritikken førte til at minst én sponsor trakk seg fra farens TV-program «The Celebrity Apprentice», ifølge The New York Times. Donald jr. slo tilbake:

«Jeg akter ikke å løpe og gjemme meg fordi [dyrevernorganisasjonen] PETA-gærninger ikke liker meg», skrev han på Twitter ifølge Newsweek.

Kritikere koblet også Donald jr.s jaktentusiasme til Trump-administrasjonens beslutning om å tillate «import av elefanthoder, føtter og andre kroppsdeler skåret av som trofeer» fra Zimbabwe.

Jaktet utrydningstruet dyr

I desember 2019 avslørte organisasjonen ProPublica at presidentsønnen hadde jaktet utrydningstruede argalisauer i Mongolia, og fått tillatelse til jakten av landts myndigheter i etterkant, ifølge The Hill.

ELEFANTHALE: Et annet trofébilde som ikke har bidratt til å gjøre Donald jr. populær blant dyrevernere. Foto: Hunting Legends
ELEFANTHALE: Et annet trofébilde som ikke har bidratt til å gjøre Donald jr. populær blant dyrevernere. Foto: Hunting Legends Vis mer

- At troféjegere drar til Mongolia for å drepe vakre og utrydningstruede sauer, er helt uakseptabelt, uttalte Teresa Telecky, visepresident for vilt i Humane Society International, ifølge Daily Mirror.

43-åringen har fått sin andel kritikk for sin innsats under farens politiske karriere. Han huskes blant annet for møter med en russisk advokat som lovet ham informasjon egnet til å undergrave Hillary Clinton under valgkampen i 2016, og har hardnakket stilt seg bak påstandene om at valget i fjor ble «stjålet».

Donald jr. talte i forkant av stormingen av Capitol 6. januar til farens tilhengere, sammen med blant andre advokat Rudy Giuliani. På grunn av dette er han i påtalemaktens søkelys for mulig straffeforfølgelse.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer