Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gjorde ikke reint etter drapet

HAMAR (NTB): Boligen til den 58 år gamle mannen som er tiltalt for drapet på 12 år gamle Bujar Gashi, bar ikke preg av noen storrengjøring i forsøk på å slette spor da politiet rykket inn for åstedsgranskning i fjor vinter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg la ikke merke til noe som tydet på at det hadde vært vasket nylig. Det var ingen tørkeflekker på blanke flater og det var et normalt antall fingerkladdmerker og -avtrykk i boligen. Det var et upåfallende, ordinært sted, sa førstebetjent Svein Stavland i Kripos da Eidsivating lagmannsrett i dag fortsatte behandlingen av barnedrapssaken i Hamar.

Når ekspertene samtidig ikke kan utelukke at det såkalte blodsporet - som består av tre-fire mikroskopiske flekker på en sengegavl i tiltaltes hjem - kan være avsatt i form av et nyseanfall eller lignende uker før Bujar Gashi ble funnet død, har forsvarer Trygve Staff lykkes i å så tvil om forhold som påtalemyndigheten har løftet høyt.

DNA-testet

Bujar Gashi skal ha vandret fritt rundt i huset og sett og plukket på diverse gjenstander ved to anledninger før han natt til 15. februar i fjor ble funnet knivdrept og dumpet ved en gangsti ved Prestrudhallen i Hamar.

Men rettsmedisinerne som har DNA-testet cellematerialet på sengegavlen, kan med overveiende sannsynlighet si at det biologiske funnet tilhører den kosovoalbanske skolegutten. Sjansen for at det stammer fra en annen person er 3 på 100 millioner. Spørsmålet er om de ørsmå blodrestene ble avsatt i forbindelse med et affekt-drap.

- Jeg har tenkt mye på disse bittesmå blodflekkene. Men jeg finner rett og slett ingen forklaring på dem, sier den tiltalte Hamar-mannen. Han kom for øvrig med sterke anklager mot politiets etterforskning i lagmannsretten i dag.

Indisier

I herredsretten i fjor sommer var blodsporet langt på vei avgjørende for domfellelsen. Men den 58 år gamle arbeidslederen ble også dømt på en rad av indisier. Og det er disse advokat Staff nå forsøker å svekke:

Dersom 58-åringen ble drept av til sammen fem dype og alvorlige stikk mot hals, bryst og mage - hvorfor er det ikke funnet større blodspor inne i det teppebelagte huset?

Småstein

Påtalemyndighetens tese er at 12-åringen er blitt lempet ut av tiltaltes hus og har ligget død i singelen utenfor før han ble emballert i en plastsekk, fraktet på spark og deretter dumpet. På funnstedet fant etterforskerne 12 små steiner fastfrosset på den drepte guttens klær. Men selv om teknikerne fra Kripos endevendte hver kvadratcentimeter av singelen i carport og grusganger utenfor tiltaltes bolig, ble det ikke funnet spor av blod der. Til tross for dette og at samme type singel, fra samme steinbrudd, er å finne ved hus og på grusganger i store deler av Hamar og omegn, var dette ett av indisiene retten betonet i sin fellende dom under hovedforhandlingene i fjor.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!