Gjorde makabert funn

En kvinne saksøker McDonalds etter å ha funnet en firfisle i burgeren sin da hun besøkte en restaurant i Frankrike.

SKREKKFUNN: En kvinne saksøker McDonalds etter å ha funnet en firfisle i en burger fra fast food-kjeden. Foto: Arkiv
SKREKKFUNN: En kvinne saksøker McDonalds etter å ha funnet en firfisle i en burger fra fast food-kjeden. Foto: Arkiv Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En kvinne i 30-årene skulle bare spise en Big Tasty-burger på en McDonalds-restaurant like utenfor Paris, da hun gjorde et makabert funn. Idet hun skulle ta en bit av burgeren, oppdaget hun nemlig en firfisle mellom brødet og kjøttet.

BURGER: Camilla fra Sandefjord gjorde et uvanlig funn i en McDonalds-hamburger. Vis mer

- Jeg merket at det var noe rart. Jeg åpnet burgeren, og oppdaget en most firfisle med innvollene hengende ut, forteller kvinnen til den franske avisen Le Parisien.

Ansatte på restauranten skal ha tilbudt henne ti prosent rabatt på neste bestilling som kompensasjon.

Nå saksøker kvinnen fast food-kjeden.

Fryktet salmonella

Hendelsen skal ha skjedd på restaurantens filial i Saint-Witz i Val d’Oise-området utenfor Paris i februar 2021.

Ifølge kvinnen virket det ikke som at de ble overrasket over funnet, og hun hevder at kjøkkenpersonellet må ha visst at den var der da hun fikk burgeren servert.

DELIKAT: Kabinansatte fant dette i flymaten under en reise fra Ankara til Düsseldorf. Video: Twitter. Bilder: NTB og skjermdump. Reporter: Magnus Paus / Dagbladet TV Vis mer

Kvinnen hadde nylig fått en sønn, men turte ikke å amme ham etterpå av frykt for å viderebringe smittsomme sykdommer, som for eksempel salmonella.

Hun skal også ha følt seg syk etter hendelsen, og fikk utskrevet antibiotika hos legen. Det var først etter dette at restaurantmanageren satte kvinnen i kontakt med firmaets forsikringsselskap.

- Ingenting uvanlig

Etter hendelsen kontaktet kvinnen advokaten Frederick Petitpermon, som i ukesvis bevarte den moste firfislen i kjøleskapet sitt. Dette i tilfelle det franske mattilsynet (AFSSA) skulle ta kontakt for å utføre tester, noe som ikke skjedde.

Petitpermon saksøker nå McDonalds for «å sette andres liv i fare». Ifølge Express skal det være satt opp en sakshøring tidlig i 2023.

McDonalds tilbakeviser derimot alle beskyldningene. Ledelsen sier at de tar saken «svært seriøst» og at de har gjennomført en intern granskning av restauranten «uten å ha funnet noe uvanlig».

- Kvalitet og matsikkerhet er førsteprioriteter i selskapet vårt, og det gjennomføres derfor flere kontroller underveis i forberedelsen av produktene våre, sier en talsmann for selskapet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer