- Gjorde min borgerplikt, dessverre

Christer Tromsdal vitnet i Nokas-retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER (Dagbladet.no): Christer Tromsdal (32) beklager at han inngikk et samarbeid med politiet og løy om at han møtte Nokas-tiltalte Ridvan Halimi i Tyskland. Og Tromsdal føler seg misbrukt og rundlurt av NRK.

I dag måtte Tromsdal forklare seg i Stavanger tingrett, der han vare stevnet av Halimis advokat Trygve Staff. Tromsdal framstod ordrik og svært selvsikker. Han framstilte seg sjøl som en selvstendig næringsdrivende med adresse Aker Brygge, dog har han utradisjonelle kontakter i grenseland mellom lov og ulov.

Tromsdal er bitter og kom med mange utfall mot både politiet og NRK. Han sa at han ble kontaktet av en mann som noen oppfatter som torpedo, men som finansmiljøet på Aker Brygge ser på som en fikser. Mannen hadde behov for å bringe et større pengebeløp til utlandet.

-Da hadde jeg tre valg. Jeg kunne samarbeide og dermed bli medskyldig og kriminell sjøl. Jeg kunne gi blaffen. Eller jeg kunne gjøre min borgerplikt og kontakte politiet, forklarte Tromsdal.

I dag beklager han at han inngikk et samarbeid med politiet. Samtidig drev også Økokrim etterforskning rundt Tromsdals egen straffesak.

- Etatene kranglet seg imellom. Jeg var forferdelig presset og på et tidspunkt ga jeg dessverre en uriktig opplysning til politiet. Jeg sa at jeg hadde møtte Halimi i Tyskland, det var ikke sant, innrømmet Tromsdal. Han forklarte løgnen med at han måtte tekkes politiets behov for nye og spenstige opplysninger.

Ikke Nokas-penger

Dommer Helge Bjørnestad kunne ikke begripe hvorfor Tromsdal av alle måtte trekke inn Ridvan Halimi og Nokas-saken. Tromsdal sa bare at han var i en vanskelig situasjon og i et tøft milj, med våpen og trusler.

- Men jeg skjønte med en gang at de pengene som skulle tas til utlandet, ikke stammet fra Nokas-ranet. det sa jeg også tidlig til NRK. Likevel solgte TV-redaksjonen programmet som en fantasihistorie om jakten på Nokas-pengene, sa Tromsdal.

Han forklarte i retten også at han før programmet ble sendt, sa til NRK-redaksjonen at påstanden om at han møtte Halimi var løgn. Likevel ble påstanden brakt videre i NRK-programmet.

Tromsdal framstilte seg sjøl som en uselvisk hedersmann som ikke har dårlig samvittighet. Han svarte raskt og gjerne med lange utlegninger på spørsmål fra både forsvarere, aktor og dommer. Skyteskiven er alltid politiet og NRK, som enten ikke har skjønt, misforstått tolket opplsyninger feil med vilje. Christer Tromsdal virket verken nervøs eller redd, og hans opptreden i retten var over på en drøy halvtime.

VITNET:</B> Christer Tromsdal var vitne i Nokassaken i dag.