Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gjorde Monica gravid

NEW YORK (Dagbladet): Mannen som gjorde Monica Lewinsky gravid heter Thomas Longstreth (42). Han raser nå mot påstandene om at han ikke ville betale for aborten hennes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Longstreth er ifølge New York Post fremdeles ugift og nylig forfremmet til ekspedisjonssjef i forsvarsdepartementet. Via en venn bekreftes forholdet til Monica, som varte i tre måneder i slutten av 1996.

En rasende Longstreth insisterer på at han skrev ut en sjekk til Monica for å betale aborten hennes. I boka til Andrew Morton sier Monica at han trakk seg etter at hun ble gravid og at hun selv måtte finansiere aborten ved hjelp av en tante.

- Han ba henne ta bestemmelsen selv og han sa at han ville gi henne støtte uansett hva hun gjorde. Han har annullerte sjekker som beviser at han snakker sant, er svaret fra vennekretsen.

Likner på Bill

Tom Longstreth har likhetstrekk med president Bill Clinton: sterkt blå øyne og stålgrått, tett hår.

Han er forsvarsminister William Cohens rådgiver, og har som oppgave å holde Cohen oppdatert på de væpnede styrkenes beredskap og øvelser.

Longstreth bor i et alminnelig toetasjers murhus i Arlington i Virginia, og har vært forsvarsanalytiker i nesten 20 år.

Han gikk ut av Wesleyan Universty i 1979, og begynte som analytiker ved senteret for forsvarsinformasjon i 1981. Han jobbet hos Ted Kennedy i to år, som rådgiver for miltær lovgivning. I 1987 begynte han å arbeide i Federation of American Scientists, hvor han spesialiserte seg på amerikanske og sovjetiske våpenprogram og våpenkontroll.

Først i 1990 begynte han å arbeide for regjeringen, og han var med i gruppen som la opp strategien for Operasjon Ørkenstorm i Irak og Operasjon Gjenopprett Håp i Somalia.

Bosnia-reise

I 1995 begynte han i Pentagons spesialenhet for Bosnia. I januar 1996 fikk Longstreth medalje for arbeidet i spesialenheten.

Det var på en reise til Bosnia at Longstreth traff Monica Lewinsky og begynte en affære med henne.

Det ødela ikke noe for hans karriere; i 1997 ble han igjen forfremmet til en stilling høyt opp i forsvardepartementet, hvor europeiske saker og NATO var hovedopgaven.

Nå er han igjen forfremmet, denne gangen til ekspedisjonssjef.

Oppmerksomheten som nå er rettet mot karrieremannen er ikke akkurat det han har ønsket seg. Særlig ikke fordi fokus er på abort, og det er et meget eksplosivt tema i USA.

Om han har betalt eller ikke betalt for Monicas abort synes å spille liten rolle, fordi abort i seg selv for mange er uakseptabelt.