FANT CASH OG GRANATER: Politiet tok beslag i hele 80 000 pund, altså rundt 800 000 kroner - og en håndgranat. Foto: Metropolitan Police Service
FANT CASH OG GRANATER: Politiet tok beslag i hele 80 000 pund, altså rundt 800 000 kroner - og en håndgranat. Foto: Metropolitan Police ServiceVis mer

Gjorde sjokkfunn hos mistenkte cyber-kriminelle

Britisk politi mener fire personer hacket til seg 10 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Britisk politi har pågrepet to 31 år gamle menn, en 27 år gammel kvinne og en 24 år gammel kvinne i en omfattende aksjon mot nettbank-svindel.

Under flere razziaer på ulike adresser i Enfield og Islington beslagla politiet rundt 80 000 pund (ca. 800 000 kroner) i kontanter, en Range Rover - og en skarp håndgranat.

Også en rekke andre luksusvarer ble beslaglagt, blant annet designersmykker.

Mistenker internasjonal kobling Politiet sikret seg også en rekke datamaskiner, smarttelefoner og annen elektronikk for videre undersøkelser.

Cyber-enheten i Metropolitan Police Service, som ble startet opp i oktober i år, mener de fire personene har lurt til seg én million pund, over 10 millioner kroner, fra to britiske banker.

- Disse pågripelsene skjer etter en etterforskning av det vi mistenker er en internasjonal og organisert forbrytelse, sier etterforskningsleder Jason Tunn i en pressemelding.

Britisk politi kunne ikke opplyse om saken kan ha bånd til Norge da Dabladet tok kontakt i ettermiddag.

Nettbank-svindel Politiet mener en rekke bankkunder skal ha installert et datavirus etter at de hadde mottatt en e-post som så ut til å komme fra banken.

Ved hjelp av dataviruset fikk hackerne tilgang til bankkontoene og overførte totalt 10 millioner kroner til en rekke andre kontoer. Pengene skal deretter ha blitt hvitvasket.

- Ofrene har blitt ført bak lyset av virusinfiserte e-poster som ser ut til å være fra bankene, og senere har penger blitt tappet fra kontoene, sier Tunn.

Etterforskningslederen sier at cyber-enheten jobber knallhardt for å slå ned på cyberkriminalitet.

- Vi ønsker å begrense og beslaglegge fortjeneste knyttet til denne type aktivitet der det er mulig, for å gjøre det umulig å tjene penger på cyberkriminalitet.

BESLAGLAGT: Denne Range Roveren ble også beslaglagt. Foto: Metropolitan Police Service
BESLAGLAGT: Denne Range Roveren ble også beslaglagt. Foto: Metropolitan Police Service Vis mer