Operasjon

Gjorde sjokkfunn i mage

- Dette tilfellet er unikt.

MYE METALL: Disse gjenstandene ble funnet inne i pasientens mage. Foto: Klaipėda universitetssykehus / Facebook

MYE METALL: Disse gjenstandene ble funnet inne i pasientens mage. Foto: Klaipėda universitetssykehus / Facebook

Vis mer
Publisert

Nylig fikk legene ved Klaipėda universitetssykehus seg en overraskelse, etter at en av deres pasienter hadde klaget over store magesmerter.

Et røntgenbilde av magen viste nemlig flere metallobjekter, blant annet noen som målte opp mot ti centimeter, skriver The Guardian.

Dermed havnet pasienten rett på operasjonsbordet, og i løpet av en tre timer lang operasjon ble det fjernet over en kilo med spiker, skruer, muttere og andre fremmedlegemer fra pasientens mage.

- Det er ikke sjeldent med fremmedlegemer i pasienters mage, men dette tilfellet er unikt, sier kirurg Šarūnas Dailidėnas i en uttalelse på sykehusets Facebook-side.

- En vanlig arbeidsdag

Det var Dailidėnas som gjennomførte operasjonen. Til den litauiske kringkasteren LRT forteller kirurgen at han ikke ble spesielt overrasket da pasienten ankom sykehuset.

- For meg er det bare en vanlig arbeidsdag. Slike unike situasjoner oppstår ganske ofte. De er forskjellige og unike på sin egen måte, sier kirurgen.

Ifølge sykehuset skal pasienten ha svelget fremmedlegemene i omtrent en måned, noe som hadde ført skader i frontveggen til pasientens mage.

Etter den omfattende operasjonen er pasientens tilstand stabil.

NB: STERKE BILDER: En spermhval ble funnet død på en strand på Sicilia i Italia 18. mai. I hvalens mage gjorde forskere sjokkerende funn. Reporter: Madeleine Liereng. Video: CNN Vis mer

Barn svelger mynter

Leder ved den kirurgiske avdelingen, Algirdas Šlepavičius, sier til kringkasteren at dette ikke er første gangen de finner fremmedlegemer i magen til pasienter.

- Vanligvis finner vi mynter. Det er gjerne barn som har svelget dem på en eller annen måte.

Han forteller også om tilfeller der personer som satt i fengsel skal ha svelget ting i håp om å slippe unna soning.

- Vi begynte å trekke ut disse gjenstandene med endoskop, slik at de måtte tilbake til soning. Det gjorde at det ble slutt på denne trenden.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer