Operasjon

Gjorde sjokkfunn i mage

- Dette tilfellet er unikt.

MYE METALL: Disse gjenstandene ble funnet inne i pasientens mage. Foto: Klaipėda universitetssykehus / Facebook

MYE METALL: Disse gjenstandene ble funnet inne i pasientens mage. Foto: Klaipėda universitetssykehus / Facebook

Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Nylig fikk legene ved Klaipėda universitetssykehus seg en overraskelse, etter at en av deres pasienter hadde klaget over store magesmerter.

Et røntgenbilde av magen viste nemlig flere metallobjekter, blant annet noen som målte opp mot ti centimeter, skriver The Guardian.

Dermed havnet pasienten rett på operasjonsbordet, og i løpet av en tre timer lang operasjon ble det fjernet over en kilo med spiker, skruer, muttere og andre fremmedlegemer fra pasientens mage.

- Det er ikke sjeldent med fremmedlegemer i pasienters mage, men dette tilfellet er unikt, sier kirurg Šarūnas Dailidėnas i en uttalelse på sykehusets Facebook-side.

- En vanlig arbeidsdag

Det var Dailidėnas som gjennomførte operasjonen. Til den litauiske kringkasteren LRT forteller kirurgen at han ikke ble spesielt overrasket da pasienten ankom sykehuset.

- For meg er det bare en vanlig arbeidsdag. Slike unike situasjoner oppstår ganske ofte. De er forskjellige og unike på sin egen måte, sier kirurgen.

Ifølge sykehuset skal pasienten ha svelget fremmedlegemene i omtrent en måned, noe som hadde ført skader i frontveggen til pasientens mage.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer