India:

Gjorde skrekkfunn i 12-åringens mage

Det legene trakk ut, var på størrelse med «Austin Powers»-karakteren Mini-Me.

UHYGGELIG: Funnet legene gjorde i 12-åringens mage, kan få noen og enhver til å kjenne seg kvalm. Foto: Jam Press
UHYGGELIG: Funnet legene gjorde i 12-åringens mage, kan få noen og enhver til å kjenne seg kvalm. Foto: Jam Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den ikke navngitte 12-åringen i India hadde i lengre tid klaget over at hun følte seg syk. Hun hadde mistet appetitten og ble stadig svakere.

Til slutt var foreldrene så bekymret for datteras helse at de tok henne med seg til nærliggende SSG Hospital i den indiske delstaten Gujarat, melder nyhetsbyrået Jam Press.

Da legene tok ultralyd på jenta, forsto de raskt at hun måtte opereres.

Hårtygging

Ultralydbildene viste at jenta hadde en diger, aubergineformet klump i magen. Ifølge Jam Press fortalte foreldrene legene at dattera var kjent for å tygge på gjørme og jord.

Men klumpen skulle vise seg å være jentas eget hår. I en årrekke hadde hun tygget på håret sitt uten at noen hadde reagert på det.

STOR: Etter å ha operert ut hårballen, trakk legene frem målbåndet. Foto: Jam Press
STOR: Etter å ha operert ut hårballen, trakk legene frem målbåndet. Foto: Jam Press Vis mer

Legen opererte ut «hårballen» som målte solide 78 centimeter.

Ifølge Jam Press er det bare tre centimeter unna størrelse på avdøde Verne Troyer, best kjent i rollen som Mini-Me i «Austin Powers»-filmene.

- Ikke plass til mat

Leger Jam Press har snakket med, forklarer at den indiske 12-åringen lider av trichofagia, også kalt «Rapunzel syndrom». Det vil si at pasienten river av seg håret og spiser det.

SKUESPILLER: Verne Troy, her i en scene med Mike Myers i filmen «Austin Powers: The Spy Who Shagged Me» (1999), døde 49 år gammel i 2018. Foto: New Line/NTB
SKUESPILLER: Verne Troy, her i en scene med Mike Myers i filmen «Austin Powers: The Spy Who Shagged Me» (1999), døde 49 år gammel i 2018. Foto: New Line/NTB Vis mer

Over tid knyter håret seg sammen til å bli en hard klump i magen.

- Ettersom hårballen tok mye av plassen i magen og tykktarmen, var det ikke plass til mat. Som en følge led hun av ernæringsmangel og ble svak, forklarer overlege D. K. Shah til Jam Press.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer