Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gjorde storbeslag på norsk skip

Da skipet la til kai, slo politiet til.

BESLAG: Politiet fant narkotikaen godt pakket inn og lagt i to svarte poser. Foto: Politiet
BESLAG: Politiet fant narkotikaen godt pakket inn og lagt i to svarte poser. Foto: Politiet Vis mer

Det som så ut som to helt vanlige, svarte poser til treningsklær, viste seg å inneholde noe helt annet. Det opplyser spansk politi på sine nettsider.

Torsdag denne uka slo de til mot et norsk skip som nettopp hadde lagt til kai i havnebyen Vigo, på Spanias vestkyst. Hvor skipet kom seilende fra, er imidlertid ikke oppgitt.

Forsøkt skjult

Ifølge politiet var det under en aksjon sammen med det spanske tollvesenet at funnet ble gjort. De to posene skal ha vært forsøkt skjult i ventilasjonssystemet på skipet.

Undersøkelser viste at posene inneholdt to store pakker pakket inn i plast. De skal også ha vært utstyrt med magneter, som gjorde at de var festet trygt inne i ventilasjonsrøret.

Storbeslag

Etter å ha undersøkt og veid innholdet, viste de seg å inneholde 10,4 kilo kokain. Politiet skriver på sine sider at de siste års erfaring har vist at organiserte kriminelle innen narkotikasmugling har infiltrert en rekke mannskap på skip som seiler til og fra Spania.

Metoden og modusen er velkjent, og har ført til at politiet i samarbeid med tollvesenet siden 2018 har hatt en koordinert offensiv mot miljøet. Den videre etterforskningen vil avdekke hvem av mannskapet som eventuelt sto bak smuglingen.