Gjorde store øyne da Jens kom på besøk

- Vi er her fordi det er vann i huset vårt, sier Anne-Sofie.

- DET ER JENS! Ann-Sofie (4) og Rolf-Arne (2) synes det var stas å møte statsministeren sammen med mamma Anne-Stina Rusten. Her titter de ut av vinduet på Kirketeigen der familien er flomevakuert. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET.
- DET ER JENS! Ann-Sofie (4) og Rolf-Arne (2) synes det var stas å møte statsministeren sammen med mamma Anne-Stina Rusten. Her titter de ut av vinduet på Kirketeigen der familien er flomevakuert. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):  Omlag 500 mennesker er evakuert som følge av flommen - i overkant av 200 av dem fra Kvam i Nord-Fron kommune.

Anne-Sofie (4), Rolf-Arne (2) og mamma Anne-Stina Rusten var ekstra spente da de forstod at de skulle møte Stoltenberg, som landet med helikopter på Kvam i 18.10-tida.

Hvem hilste du på da?

- Jens! Han bestemmer over landet vårt, sier Anne-Sofie (4).

- Vann i huset Hun har forstått at ting ikke er som de pleier, ettersom familien nå har måttet overnatte på campingplassen som er satt opp for de evakuerte.

- Vi er her fordi det er vann i huset vårt, sier Anne-Sofie.

Gamle kjente
Da de flomrammede innbyggerne i Kvam fikk besøk av statsministeren torsdag kveld, var det flere som kjente hverandre igjen.

- Deg har jeg sett før, utbryter Jens Stoltenberg.

Det er Dag-Robin Olafsen (20) han snakker til. De to møttes da Olafsens hus ble revet med i den såkalte hundreårsflommen i 2011. Det er andre gangen på to år at han har fått hjemmet sitt revet vekk i flommen.

- Jeg var usikker - Det var hyggelig å snakke med ham igjen. Han lurte på hvordan det gikk med huset. Jeg fortalte at jeg ikke er sikker, sier Olafsen til Dagbladet.

Stoltenberg tok seg god tid til å snakke med Olafsen og de andre oppmøtte i bygdas sentrum.

HYGGELIG STUND I ALT KAOSET: Statsminister Jens Stoltenberg besøker Kvam, og hilser på folk og ser flommens herjinger. På vei bort til helikopteret oppdager han barna Ann-Sofie (4) og Rolf-Arne (2), og mora Anne-Stina Rusten i vinduet på Kirketeigen.  Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET.
HYGGELIG STUND I ALT KAOSET: Statsminister Jens Stoltenberg besøker Kvam, og hilser på folk og ser flommens herjinger. På vei bort til helikopteret oppdager han barna Ann-Sofie (4) og Rolf-Arne (2), og mora Anne-Stina Rusten i vinduet på Kirketeigen. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET. Vis mer

- Vi ble evakuert i går kveld, det var ganske skummelt. Jeg vet ikke når vi kan komme hjem igjen, men det blir i hvert fall en natt til på campingen, sier han.

Stoltenberg skal etter planen videre til Stange Sør på Hamar etter besøket i Kvam.

- STORE ØDELEGGELSER: Jens Stoltenberg var torsdag på besøk i Kvam i Nord-Fron kommune, som er blant bygdene aller hardest rammet i den pågående flommen. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET.
- STORE ØDELEGGELSER: Jens Stoltenberg var torsdag på besøk i Kvam i Nord-Fron kommune, som er blant bygdene aller hardest rammet i den pågående flommen. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET. Vis mer