Gjorde tre observasjoner av den mistenkte ubåten

Den finske marinen er på ubåtjakt.

PÅ JAKT: Finsk grensepoliti har holdt høy aktivitet i sine havområder i dag, etter at noe som mistenkes å være en ubåt er observert i finsk farvann i natt. Foto: REUTERS/Jussi Nukari/Lehtikuva
PÅ JAKT: Finsk grensepoliti har holdt høy aktivitet i sine havområder i dag, etter at noe som mistenkes å være en ubåt er observert i finsk farvann i natt. Foto: REUTERS/Jussi Nukari/Lehtikuva Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I dag ble det klart at finsk marine i natt avfyrte varselbomber mot et «mistenkt undervannsmål» i finsk farvann sør for hovedstaden Helsinki.

Før marinen besluttet å detonere varselbombene ble det gjort flere observasjoner av det som antas å være det samme undervannsmålet, som var i bevegelse østover langs kysten av Finland.

Ifølge det finske forsvaret dreier det seg om i alt tre observasjoner i finsk farvann:

Den første observasjonen ble gjort mandag klokken 23. Så, natt til tirsdag klokken 01.30 ble det obrservert undervannsaktivitet lenger øst. Klokken 03 ble en tredje observasjon gjort, og da tok den finske marinen affære.

Ifølge en pressemelding fra det finske forsvarsdepartementet ble bombene detonert klokken 03. i natt, rett etter den siste observasjonen.

- Vi slapp advarselbomber med høy lyd, men de er ufarlige, sier forsvarsminister Carl Haglund om bombingen.

- Fare på ferde Den svenske forsvarseksperten, tidligere kommandør for den svenske ubåtstyrken, Göran Frisk, sier til Aftonbladet at bruken av synkebombene er et tegn på at Finsk teritorium virkelig har blitt krenket.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.