Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gjorde unikt narkotikabeslag på Gardermoen: - Det er så spesielt at jeg har ikke sett eller hørt om noe lignende før

2,4 kilo opium var sydd inn i jakkefôret. 

MISTENKTE FALSKE MERKEJAKKER: Tollvesenet trodde først at jakkene var falske merkevarer, så de fant ut at det var store mengder opium sydd inn i jakkene. Foto: Tollvesenet / NTB scanpix
MISTENKTE FALSKE MERKEJAKKER: Tollvesenet trodde først at jakkene var falske merkevarer, så de fant ut at det var store mengder opium sydd inn i jakkene. Foto: Tollvesenet / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Torsdag gjorde tollerne på Gardermoen et unikt narkotikabeslag: Etter å ha analysert to jakker fant de ut at jakkefôret besto av 2,4 kilo bearbeidet opium.

De erfarne tollerne fikk mistanke da de kom over en sending med klær fra Dubai, skriver Tolletaten på sine nettsider.

- Utgangspunktet for kontrollen var at varene ble sendt fra Dubai, og at de var sendt til privatpersoner. Vi ville undersøke om det var forfalskede merkevarer, opplyser seksjonssjef Tor Fredriksen ved Grensekontrollavdelingen til Tolletaten på Gardermoen til NTB.

Tollerne oppdaget at fôret var klebrig på den ene jakka, og etter en grundig analyse, viste det seg viste at foringen i jakkene var bearbeidet opium. Til sammen var det hele 2,4 kilo opium i jakkene som var adressert til to menn i Oslo.

- Det er så spesielt at jeg har ikke sett eller hørt om noe lignende før. Vi har sett mange varianter av forskjellige preparerte narkotika i kofferter og i andre gjenstander, men det er første gang vi ser det som mykt fôr på innsiden av jakker, sier Fredriksen.

Politiet i Oslo etterforsker nå saken videre.

(NTB)