Selv Terje Formoes svartkledde sjørøver hadde fått vann i munnen om han ble gjort oppmerksom på hva bygningsarbeidere i Milano avdekket i forrige uke.

I kjelleren på det gamle Cressoniteatret kom plutselig en gammel krukke av leire til syne, og inni den et lass med gamle gullmynter.

Kulturminister Alberto Bonisoli sier i en pressemelding at de foreløpig ikke vet omfanget av funnet, men at han gleder seg stort.

- Det viser seg at dette området er rene skattekartet sett med arkeologiske øyne. Denne oppdagelsen gjør meg stolt, sier han.

Maria Grazia Facchinetti, en ekspert på gamle mynter, sier at krukka var plassert slik at den kunne hentes fram igjen dersom det skulle bli nødvendig.

Hun forteller også at måten myntene lå på, har gitt dem en pekepinn på hva slags formål de hadde.

- De var lagret i ruller i likhet med det vi ser i banker i dag. Dette har fått oss til å tro at eieren ikke var en privatperson, men en eller annen form for offentlig bank, sier Facchinetti.

Kulturdepartementet har foreløpig ikke gått ut med noen angivelig verdi på myntene, men CNN skriver at lokale medier anslår funnet til å være verdt flere titalls millioner kroner.

Ut fra keiserne som er preget på myntene, kan man gå ut fra at de er omlag 1500 år gamle.