Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Gjøvik overtar hundeetterforskningen

Etterforskningsansvaret etter hundeangrepet i Vest-Torpa i Nordre Land kommune flyttes for annen gang på to dager. Tirsdag besluttet politimesteren i Vestoppland at saken skal etterforskes av Gjøvik-politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mandag overførte politimester Tore Vigen etterforskningsansvaret til Søndre Land lensmannskontor, tirsdag ble det en ny flytting av etterforskningsansvaret i saken rundt hundeangrepet som voldte den sju år gamle Johannes Åsheims død sist torsdag.

Dette bekrefter politiadvokat Eystein Husby i Gjøvik overfor NTB.

Habilitetsspørsmål

Bakgrunnen for flytting nummer to i løpet av to dager, er etter det NTB forstår habilitetsspørsmål rundt lensmann Jan Kolbjørnshus i Nordre Land. Hans rolle i forhold til det som tidligere er gjort - eller ikke gjort - i forbindelse med anmeldelser mot den kvinnelige hundeeierens hundehold, står sentralt i saken.

Kolbjørnshus har tjenestegjort i 12 år ved lensmannskontoret i Søndre Land. Med så tette bånd til dem som skulle overta etterforskningen, noe som blant annet er kritisert av professor i offentlig rett, Eivind Smith, besluttet politimester Tore Vigen tirsdag å plassere etterforskningen på Gjøvik.

Skeptisk lensmann

Det var med stor motvilje lensmann Håvard Aasen i Søndre Land fikk saken i fanget da lensmannskontoret i Nordre Land mandag ble fratatt etterforskningsansvaret rundt den tragiske hendelsen.

Aasen fant ikke dette helt «stuerent», siden lensmannskontorene i Nordre Land og Søndre Land kommuner har et nært vaktsamarbeid og gjerne ses på som en enhet.

(NTB-Geir Magnusson)

Knut Sandvik (t.v.), sorenskriver i Lillehammer og leder av SEFO-etterforskningen, møtte i dag Roger Åsheim, den dreptes far, da han var på befaring ved åstedet. Åsheim var ute for å måke snø
Hele Norges coronakart