Fikk rett: Vazelina Bilopphøggers har lenge sunget om at Hamar og Brumundal ligger på feil side av Mjøsa. Dagbladets kommunebørs gir Eldar Vågan, Kjetil Foseid ,  Jan Einar Johnsen og Arnulf "Høggern" Paulsen rett i at Totensiden er den beste. Foto Lise Åserud / SCANPIX
Fikk rett: Vazelina Bilopphøggers har lenge sunget om at Hamar og Brumundal ligger på feil side av Mjøsa. Dagbladets kommunebørs gir Eldar Vågan, Kjetil Foseid , Jan Einar Johnsen og Arnulf "Høggern" Paulsen rett i at Totensiden er den beste. Foto Lise Åserud / SCANPIXVis mer

Gjøvik-sida er best

I hundrevis av år har det blitt kranglet om hvilken side av Mjøsa som er best. Her er fasiten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Dagbladets kommunebørs viser at det er Hamar-siden som er feil side av Mjøsa å bo på. Kommunene på østbredden av Norges største innsjø gjør det gjennomgående dårligere enn de kommunene de ser over på når de nyter solnedgangen.

Dagbladets konklusjon kommer ikke overraskende på Arnulf «Høggern» Paulsen fra Vazelina bilopphøggers.

- Dette har jeg visst hele tida, sier han.

Punktum Likevel synes han det er deilig at Dagbladets kåring endelig kan sette punktum for denne diskusjonen.

- Det er på tide at dette blir avslutta nå, sier han.

Selv gjorde han et forsøk på å slutte fred på tvers av den langstrakte innsjøen allerede da Mjøs-brua ble åpnet på midten av 80-tallet.

- Jeg kasta øksa mi i Mjøsa midt ute på brua. Det samme gjorde en kar fra Ringsaker.

Men det ble aldri satt sluttstrek for den bitre striden på tvers av insjøen

Dagbladets kommunebørs er en kåring av hvor godt alle landets kommuner gjør det i forhold til hverandre. Gjennom sommeren har vi analysert hvor gode hver enkelt kommune er på områdene skole, kommunehelse, økonomisk styring, arbeidsliv, eldreomsorg, skatter og gebyrer, samt hvor det er best å være ungdom og småbarnsforeldre.

• Hele lista over hvor godt din kommune gjør det kan du ser her.

Trekker ned De tre kommunene Gjøvik, Østre Toten og Vestre Toten ligger på henholdsvis 150., 222. og 306. plass. Det gir en gjennomsnittplasering på 226.

Kommunene på Hamarsiden gjør det ikke like godt. Snittplasseringen til Hamar, Stange og Ringsaker kommune er 265. plass.

De som bor i Hamar kommune kan kanskje finne litt trøst i at det er deres naboer i syd og i nord som trekker ned. Hamar er faktisk den beste kommunen av de seks på en 138. plass.