Gjøvik videregående skole evakuert etter bombetrussel

Elev ved skolen pågrepet.

EVAKUERT: 1100 elever ble i formiddag evakuert fra Gjøvik videregående skole etter at lokalavisa mottok en bombetrussel rettet mot skolen.  LESERFOTO: 2400
EVAKUERT: 1100 elever ble i formiddag evakuert fra Gjøvik videregående skole etter at lokalavisa mottok en bombetrussel rettet mot skolen. LESERFOTO: 2400Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det er kommet en bombetrussel mot Gjøvik videregående skole, melder Oppland Arbeiderblad.

1100 elever blir nå evakuert, ifølge informasjons- og personalansvarlig ved Vestoppland politidistrikt Tom Pettersen.

- Vi mottok en trussel gjennom lokalavisen. Vi driver og evakuerer skolen og etterforsker hvem som kan stå bak trusselen, sier Pettersen til Dagbladet.no.

I 12-tiden var et bombeteam på plass på skolen for å bistå det lokalet politiet.

Pågrepet
Klokka 10.02 fikk Oppland Arbeiderblad og rektor ved Gjøvik videregående skole følgende e-post:

«Det kåmer til å gå av en bombe i kantina i dag åp gjøvik videregående skolle den vill dreppe alle syndere og de stygge den er allerede lagt ut på plassen sin gled dere!! hahahaha»

Én person er pågrepet av politiet.

- En patrulje har bragt inn én vi trenger å snakke med, men det er foreløpig for tidlig å si om det er han som står bak trusselen.

Han ble pågrepet inne på skolen, og er elev eller tidligere elev ved skolen.

Politiet vet på nåværende tidspunkt ikke om det er han som står bak trusselen.

- En trussel er ofte ment for å lage litt styr. Vi tar dette selvsagt alvorlig og sjekker om det er noe bombe på skolen, sier Pettersen.

Han er usikker på når elevene og de ansatte kan vende tilbake til skolen.

- Det er store områder det er snakk om, så det vil ta tid å gå gjennom lokalene.

- Trist at det har blitt slik
- Vi har fått en spesifikk trussel om at en bombe ville bli plassert i skolens kantine. Trusselen ble sendt til skolens e-post og til Oppland Arbeiderblad. Skolen er nå evakuert og en bombegruppe er på vei, bekrefter rektor ved skolen Åse Sletten overfor Dagbladet.no.

Evakueringen har ifølge rektor gått relativt fredelig og greit.

- Vi vet ikke hvem som har sendt inn trusselen, sier Sletten.

Rektor sier at de er nødt til å ta trusselen alvorlig. Hun tror likevel at elevene vil kunne komme tilbake til skolen i 13-tiden for å hente tingene sine.

- Bombegruppa må gjennomsøke skolen først, men vi tror at det skal være mulig, sier hun.

- Det er trist at det har blitt slik i Skole-Norge at vi må forholde oss til trusler av denne typen. Som rektor håper man å slippe slike hendelser. Men vi har forberedt oss på at en slik situasjon kan oppstå, og har jobbet med problemet i lang tid, sier hun.

- Ikke russetull
Julie Bø Sveen (17) er elev ved medier- og kommunikasjonslinja på skolen. Hun sier at skolen ble evakuert ved at brannalarmen ble utløst.

- Vi antok at det var en brannøvelse eller at filmstudioet ved skolen var overopphetet. Men da vi hadde kommet ut, fikk vi beskjed om at det var en bombetrussel.

Bø Sveen sier at venninnen hennes så at en person ble pågrepet av fire politimenn.

- Han som ble tatt er litt asosial. Det gjorde det hele litt mer skummelt. Det var ikke bare russetull.

- Nå er det 1100 elever her som er litt usikre på hva vi skal gjøre. Vi har fått fri ut dagen, men mange har eiendelene sine inne på skolen.

Flere tilfeller
2. april i år ble Glemmen videregående skole i Fredrikstad evakuert etter at politiet fikk et tips om et mulig bombeangrep mot skolen.

«Jeg kommer til å drepe så mange som mulig innen de neste 48 timene. Det kommer til å være en massakre og et blodbad på Glemmen videregående skole i Fredrikstad», stod det blant annet å lese i meldingen.

En 17-åring meldte seg selv til politiet etter at at skoleevakueringen ble kjent gjennom media. Han forklarte at trusselen var ment som en spøk.