- Glad for å være ferdige med denne rettsrunden

Foreldrene til Sigrid har vært til stede i store deler av rettssaken.

SISTE DAG I RETTEN: Foreldrene Ingrid Ruth Giskegjerde og Tom Schjetne er fornøyde med gjennomnføringen av rettssaken.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
SISTE DAG I RETTEN: Foreldrene Ingrid Ruth Giskegjerde og Tom Schjetne er fornøyde med gjennomnføringen av rettssaken. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Harald Stabell, bistandsadvokaten til foreldrene til Sigrid Giskegjerde Schjetne, sier foreldrene er fornøyde med gjennomføringen av rettssaken.

- De er glad forå være ferdige med denne runden. De er skuffet over at de ikke har fått flere svar, men har fått litt mer visshet rndt hvor lenge hun var i live, sier Stabell til Dagbladet.

Politi- og påtalemyndighet tror det er mest sannsynlig at 16-åringen ble drept i løpet den første dagen etter at hun forsvant 5. august i fjor. Svarene på spørsmålene om hvordan, hvorfor og når er ennå ikke endelig klarlagt.

- For dem å tenke på at hun kan ha vært i live i flere dager er nærmest uutholdelig for dem å leve med. De har har et håp om at de skal få flere svar senere men det må komme fra gjerningsmannen, sier bistandsadvokaten.

- Vanskelig Foreldrene har vært til stede i retten under store deler av hovedforhandlingene, men holdt seg borte i perioden da de tekniske detaljene i saken ble lagt frem.

- Etterlatte velger forskjellige strategier. Noen orker ikke være i retten i det hele tatt, mens andre vil ha mest mulig informasjon som en del av sorgarbeidet, sier han.

- Det er har vanskelig å være til stede i retten, spesielt når tiltalte forklarte seg. Men de var mentalt forberedt på dette, sier Stabell.

Over normen Han holdt også sin avsluttende prosedyre i dag. Han mener de etterlatte må tilkjennes oppreisning og erstatning ut over det som er normen i drapssaker.

- Jeg finner det riktig å si innledningsvis at penger ikke kan bringe Sigrid tilbake, dessverre. Men det vanlig i norsk rettstradisjon at tiltalte ikke bare skal straffes, men også stilles økonomisk ansvarlig overfor de etterlatte, sa Stabell i retten.

Stabell la ned påstand om at tiltalte skal dømmes til å betale oppreising på 300 000 til begge foreldrene, 250 000 til Sigrids lillesøster. I tillegg legges det ned påstand om at han skal dekke utgifter til gravferd. - Som følge av den grufulle måten Sigrid må ha blitt bortfør på, tatt livet av, forsøkt skjult og den lange tiden det tok før hun ble funnet, vil det bli fremmet krav om oppreising over normen på 200 000. Det må også legges vekt på hennes unge alder, sa Stabell