Glad for åpen rett

Svanhild Jensen kjemper for sine barn i åpen rett. Barnefaren krevde lukkede dører, men fikk bare delvis medhold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TROMSØ (Dagbladet.no): Behandlinga av en av norgeshistoriens mest omtalte barnevernssaker blir holdt for åpne dører fordi saken har vært av stor prinsippiell interesse for media. Etter at Svanhild Jensen mistet omsorgen for sine to barn har hun saksøkt Kvænangen kommune ved barnevernet for å få omsorgsretten tilbake. Nord-Troms Tingrett avgjorde i mars at den unge moren skulle miste omsorgsretten for barna. En IQ-test sto sentralt da Jensen ble erklært uskikket som omsorgsperson for sine barn. Den viste at hun var psykisk utviklingshemmet. Seinere tester viser at IQ'en hennes er på 95 - helt innenfor normalgrensa, med andre ord.

Svanhild Jensen er positivt overrasket over at barnevernssaken hennes går for åpen rett. Tidligere har retten avslått hennes ønske om åpne rettsforhandlinger. Barnefaren krevde lukket rett, men det ble ikke tatt hensyn til. Pressen ble imidlertid bedt om å være ekstra forsiktig i omtalen av barnefar og barna. Pressen må også forlate retten når barnefar skal forklare seg.

KJEMPER: Svanhild Jensen (foran) er fornøyd med at hun får kjempe for sine barn i åpen rett. Her sammen med sin forsvarer Anette Lilleengen.