Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Glad for at arveavgiften fjernes

Arbeidsgiverforeningen Virke er fornøyd.

FORNØYD: Arbeidsgiverforeningen Virke er fornøyd med at regjeringen vil fjerne arveavgiften, gi generelle skattelettelser og satse mer på kunnskap og vei, sier administrerende direktør Vibeke Hammer Madsen. Foto: Morten Holm / Scanpix
FORNØYD: Arbeidsgiverforeningen Virke er fornøyd med at regjeringen vil fjerne arveavgiften, gi generelle skattelettelser og satse mer på kunnskap og vei, sier administrerende direktør Vibeke Hammer Madsen. Foto: Morten Holm / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arbeidsgiverforeningen Virke er fornøyd med at regjeringen vil fjerne arveavgiften, gi generelle skattelettelser og satse mer på kunnskap og vei.

- Regjeringens forslag er et skritt i riktig retning. Virke er glad for at arveavgiften fjernes. Det innebærer ar mange forestående generasjonsskifter i norske bedrifter vil gå lettere, og færre bedrifter vil bli lagt ned, sier administrerende direktør i Virke, Vibeke Hammer Madsen.

Hun mener at oljeoverskuddet må investeres i kunnskap, infrastruktur og vekstfremmende skattelettelser.

- Produktivitetsveksten i Fastlands-Norge har stagnert de siste åtte årene. Dette har Virke påpekt lenge, sier hun.

Virke-sjefen peker også på at hun mener at en 0,1 prosent reduksjon av formuesavgiften er et skritt i riktig retning. Der samme er en reduksjon av skatten på alminnelig inntekt fra 28 til 27 prosent, både for selskaper og personer, mener hun.

- Dette bidrar til å styrke arbeidslinjen, samtidig som det motiverer til å investere i Norge, sier Madsen.

(NTB)