Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Glad for at det ikke gikk verre

Statssekretær Roger Ingebrigtsen mener skyting mot norske soldater er alvorlig.

ALVORLIG: Regjeringen ser alvorlig på skyting mot norske styrker i Afghanistan, men statssekretær Roger Ingebrigtsen (Ap) sier han er glad for at det ikke gikk verre og at en skuddsikker vest trolig sørget for at en av soldatene bare ble lettere skadet. Foto: Henning Lillegård/Dagbladet
ALVORLIG: Regjeringen ser alvorlig på skyting mot norske styrker i Afghanistan, men statssekretær Roger Ingebrigtsen (Ap) sier han er glad for at det ikke gikk verre og at en skuddsikker vest trolig sørget for at en av soldatene bare ble lettere skadet. Foto: Henning Lillegård/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tre norske soldater ble skutt og lettere skadet i Meymaneh i Afghanistan i 17-tiden afghansk tid i dag. De tre jobbet med å utvide den norske leiren, og ble ifølge Forsvaret beskutt med våpen på langt hold. En av soldatene ble truffet i den skuddsikre vesten, men fikk fragmenter i skulderen, en annen ble truffet i låret og en fikk mindre skader i en arm.

Alle tre er utenfor livsfare, men to behandles på et sykehus inne på basen i Meymaneh.

- Det er en svært alvorlig hendelse; det er enhver hendelse der norske og sivile blir beskutt, sier statssekretær Roger Ingebrigtsen (Ap) til Dagbladet.

- Siste informasjon jeg har fått er at afghansk politi er ute i området og gjør sine undersøkelser, opplyser Ingebrigtsen.

Han forteller at det kan være vanskelig å patruljere det bratte området den norske basen ligger i, slik at man kan unngå slike hendelser.

- Dette er en påminnelse om at Afghanistan er et skarpt oppdrag, og at man alltid må gjøre det man kan for å sikre våre folk der.

- Men vi må være glad for at det ikke gikk verre. Den mest alvorlige skaden er lårskaden, og marginene har denne gangen vært på vår side, sier statssekretæren til Dagbladet.

Det er stor grunn til å tro at en av soldatene ble reddet av den skuddsikre vesten.

- Det beviser at norske soldater har godt utstyr, og det har bidratt til at det ikke gikk verre enn det gikk.

Etter skyteepisoden rykket andre soldater fra PRT-en raskt ut, med støtte fra afghanske sikkerhetsstyrker og amerikanske soldater for å sikre området.

Den norske stabiliseringsstyrken (PRT) holder til i Meymaneh by og har hele Faryab-provinsen som operasjonsområde, inkludert Ghowrmach-distriktet. Stabiliseringsstyrken har som sin viktigste oppgave å støtte den afghanske hæren og afghanske politistyrker med å bekjempe opprørere i provinsen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media