<strong>VARETEKSFENGSLES:</strong> Philip Manshaus ankommer sammen med sin forsvarer Unni Fries til fengslingsmøte i Oslo tingrett. Philip Manshaus er siktet for terror etter angrepet på Al-Noor Islamic Center moskeen i Bærum. Han er også siktet for drap på sin stesøster. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet .
VARETEKSFENGSLES: Philip Manshaus ankommer sammen med sin forsvarer Unni Fries til fengslingsmøte i Oslo tingrett. Philip Manshaus er siktet for terror etter angrepet på Al-Noor Islamic Center moskeen i Bærum. Han er også siktet for drap på sin stesøster. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet . Vis mer

Moskéangrepet i Bærum

- Glad for at det ikke gikk verre

Vibeke Hein Bæra, bistandsadvokat til Philip Manshaus' far, sier at familien nå fokuserer på å ta vare på hverandre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Vibeke Hein Bæra, bistandsadvokaten til Philip Manshaus' far og stefar til den døde jenta (17) sier til Dagbladet at familien nå har et sterkt fokus på å ta vare på hverandre.

- De er jo selvsagt i sjokk og tar avstand fra hendelsen i moskeen, men er veldig glad for at det tross alt ikke gikk verre enn det gjorde og at liv ikke gikk tapt i moskeen, sier hun.

SE TV: Leder i Østerås fritidssenter, Frank Thomas Hansen, forteller at flere er i sjokk etter at en 17 år gammel jente fra nabolaget ble drept. Reporter: Øystein Andersen. Video: Malene Storrusten / Dagbladet Vis mer

- Far har ikke snakket med han

I dag ble Philip Manshaus varetektsfengslet i fire uker, de to første i full isolasjon. Siktelsen gjaldt først drap og drapsforsøk, men ble mandag utvidet til å omfatte terror.

I kjennelsen kom det også fram at retten mener det er reell og konkret fare for at Manshaus vil forsøke å fjerne spor eller påvirke vitner eller eventuelle medskyldige om han blir løslatt.

Hein Bæra understreker at etterforskningen til politiet nå må avdekke hva som har skjedd og hva som har forårsaket dette.

- Far har ikke snakket med sønnen etter at han ble pågrepet, så man vet foreløpig veldig lite og avventer nå politiets etterforskning, sier hun.

- Tar sterk avstand

Bistandsadvokat Hein Bæra skriver i en pressemelding at familien ønsker følgende budskap bekjentgjort:

«Vår familie vil takke det islamske miljøet for omtanken som er vist. Familien uttrykker sterk avstand fra hendelsen utført av et av våre familiemedlemmer og som har rammet oss så sterkt.

Vi er lettet over det begrensede omfang det dog fikk for de som befant seg i moskèen. Å bygge broer og gjensidig respekt føles som det eneste rette for oss.»

Hein Bæra skriver at familien er kjent med at lederen av Islamsk råd Norge, Abdirahman Diriye, har kondolert de pårørende i en uttalelse. Familien setter stor pris på dette, informerer hun.

FENGSLINGSMØTE: Forsvarer Unni Fries sier til Dagbladet at Philip Manshaus begjærer seg løslatt. Hun sier han ikke ønsker å sitte i fengsel og at han ikke vil forklare seg for politiet. Vis mer

Siden han ble pågrepet lørdag kveld, har Manshaus selv nektet å forklare seg overfor politiet.

Heller ikke under fengslingsmøtet mandag avga han noen forklaring om bakgrunnen for angrepet mot moskeen i Bærum eller drapet. Det eneste han oppga var personalia, at han nektet straffskyld og begjærte seg løslatt.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer