Moskéangrepet i Bærum

- Glad for at det ikke gikk verre

Vibeke Hein Bæra, bistandsadvokat til Philip Manshaus' far, sier at familien nå fokuserer på å ta vare på hverandre.

VARETEKSFENGSLES: Philip Manshaus ankommer sammen med sin forsvarer Unni Fries til fengslingsmøte i Oslo tingrett. Philip Manshaus er siktet for terror etter angrepet på Al-Noor Islamic Center moskeen i Bærum. Han er også siktet for drap på sin stesøster. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet .
VARETEKSFENGSLES: Philip Manshaus ankommer sammen med sin forsvarer Unni Fries til fengslingsmøte i Oslo tingrett. Philip Manshaus er siktet for terror etter angrepet på Al-Noor Islamic Center moskeen i Bærum. Han er også siktet for drap på sin stesøster. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Vibeke Hein Bæra, bistandsadvokaten til Philip Manshaus' far og stefar til den døde jenta (17) sier til Dagbladet at familien nå har et sterkt fokus på å ta vare på hverandre.

- De er jo selvsagt i sjokk og tar avstand fra hendelsen i moskeen, men er veldig glad for at det tross alt ikke gikk verre enn det gjorde og at liv ikke gikk tapt i moskeen, sier hun.

- Far har ikke snakket med han

I dag ble Philip Manshaus varetektsfengslet i fire uker, de to første i full isolasjon. Siktelsen gjaldt først drap og drapsforsøk, men ble mandag utvidet til å omfatte terror.

I kjennelsen kom det også fram at retten mener det er reell og konkret fare for at Manshaus vil forsøke å fjerne spor eller påvirke vitner eller eventuelle medskyldige om han blir løslatt.

Hein Bæra understreker at etterforskningen til politiet nå må avdekke hva som har skjedd og hva som har forårsaket dette.

- Far har ikke snakket med sønnen etter at han ble pågrepet, så man vet foreløpig veldig lite og avventer nå politiets etterforskning, sier hun.

- Tar sterk avstand

Bistandsadvokat Hein Bæra skriver i en pressemelding at familien ønsker følgende budskap bekjentgjort:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer