- Glad for at flere står fram

Ingunn Yssen mener dagens utspill bekrefter hennes historie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ingunn Yssen, som først gikk ut mot Gerd-Liv Valla da hun offentliggjorde sitt skarpe oppsigelsesbrev, er glad for bekreftelsene av hennes historie som nå kommer fram.


- Jeg er glad for at flere står fram, jeg oppfatter dette som en støtte, sier Ingunn Yssen til Dagbladet.no.

Hun har ennå ikke lest alle uttalelsene til de tidligere statssekretærene i justisdepartementet Berit Reiss-Andersen og Øystein Mæland i detalj når Dagbladet.no møter henne i Oslo sentrum. Men hun sier hun regner disse for personer med stor integritet.

- Dette bekrefter det jeg har ment hele tiden, at denne saken dreier seg om Gerd-Liv Valla, og ikke LO, sier Yssen.


Dramatisk vending
Valla-striden tok i dag morges en dramatisk vending da to tidligere statssekretærer under Valla uttalte seg om hennes lederstil.Advokat Berit Reiss-Andersen sier Gerd-Liv Valla truet henne med at hun hadde «mektige venner» da hun mot Vallas vilje sluttet som statssekretær i justisdepartementet våren 1997.

Også hennes statssekretærkollega Øystein Mæland fra samme departementet bekrefter nå for første gang at det var Vallas problematiske lederstil som førte til at han trakk seg fra samme politiske jobb seinere på året.

- Den opplevelsen som Ingunn Yssen beskriver er til å kjenne igjen, for å si det sånn, sier Øystein Mæland til VG.

Taus

- JEG ER GLAD FOR STØTTE:  Det sier Ingunn Yssen i dag. Foto: Mina Hauge Nærland
- JEG ER GLAD FOR STØTTE: Det sier Ingunn Yssen i dag. Foto: Mina Hauge Nærland Vis mer

Presset øker nå mot Arbeiderpartiet, som har nære bånd til LO. Men i stortingets spørretime i dag ville ikke statsminister Jens Stoltenberg svare på opposisjonens spørsmål.

- En statsminister verken skal eller vil gå inn i en personalsak i en bedrift, i en organisasjon eller i et parti, svarte statsminister Jens Stoltenberg.

- Han skyver arbeidstilsynet foran seg, hevdet Høyres Jan Tore Sanner. Sanner ga uttrykk for at han var i tvil om Stoltenberg hadde fått med seg at det var Vallas rolle som arbeidsgiver saken gjaldt.

MÅTTE SI FRA: Tidligere statssekretær Berit Reiss-Andersen hadde bestemt seg for å legge forholdet til som gamle sjef Gerd-Liv Valla bak seg. Men den profilerte advokaten ombestemte seg da Ingunn Yssen ble stående alene med sin kritikk av Valals lederstil.
VILLE IKKE SVARE:</B> Opposisjonen ønsket svar fra statsministeren i Stortinget i dag. Men Stoltenberg mener dette er en sak for arbeistilsynet.