- Glad for at jeg tilsto

Kjell Alrich Schumann vil bli snekker og bonde på Finnskogen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER (Dagbladet): NOKAS-raneren som skjøt og drepte Arne Sigve Klungland inntok vitneboksen igjen i dag. Før straffen skal utmåles, får de tiltalte mulighet til å uttale seg. Da beklaget Schumann overfor familien Klungland.

- Jeg er oppriktig lei meg for det som skjedde, og skulle gjerne hatt det ugjort. Jeg synes det er vanskelig å snakke om disse tingene her, sa Schumann.

Han fikk likevel sagt dette:

- Jeg er i dag veldig glad for at jeg tilsto. Det har vært bra for familien Klungland, bra for meg som menneske og bra for saken. Jeg har stor respekt for familien Klungland, jeg har møtt både sønnen og datteren. At de i det hele tatt vil møte meg, setter jeg stor pris på.

40-åringen hadde klump i halsen og måtte ta flere pauser underveis. Til slutt tok gråten overhånd.

- Jeg ønsker ikke å si noe mer, sa Schumann.

Tidligere i sin forklaring ble han spurt av sin advokat, Morten Furuholmen, om truslene som kom mot Lars-Erik Andersen etter at han pekte ut Schumann som drapsmannen.

- Jeg har ikke gjort noen forsøk på å gjøre det ubehagelig for Andersen. Jeg har ingen posisjon i noe kriminelt miljø til å iverksette noen sanksjoner. Jeg kjenner ikke Lars-Erik Andersen fra før, ble ikke kjent med ham under tingrettsbehandlingen og har ingen intensjoner om å bli kjent med ham. Det gjelder også for alle de andre. Jeg kjenner ingen av dem, sa Schumann.

GLAD: Kjell Alrich Schumann er glad han tilsto drapet på politimannen Arne Sigve Klungland, men synes det er vanskelig å snakke om. Foto: ERLING HÆGELAND
GLAD: Kjell Alrich Schumann er glad han tilsto drapet på politimannen Arne Sigve Klungland, men synes det er vanskelig å snakke om. Foto: ERLING HÆGELAND Vis mer

I motsetning til Toska, er Schumann ikke kommet i gang med studier. Han har likevel planer om å fullføre artium og ta fagbrev i snekkerfag. Han har planer om å drive gård sammen med broren.

- Jeg har også vurdert fagbrev som snekker, for å ha et bein til å stå på. Når jeg flytter tilbake til Finnskogen, håper jeg at jeg kan livnære meg på noe, sa Schumann.

I et tv-intervju i fjor høst, sa Schumann at han ikke så noe problem i å bosette seg i Stavanger sammen med sin kone etter soning. Nå er planen tydeligvis å vende tilbake til hjemtraktene når han en gang kommer ut av fengsel.