- Glad for at Russland nå samtaler med flere land for å bidra til bekjempelsen av ISIL

NATO-sjef Jens Stoltenberg sier at militære angrep mot ISIL i Syria ikke er nok for å få bukt med terrorismen.

MØTE I DAG: - Etter møtet med forsvarsministrene i EU, kan jeg si at vi har et budskap om sterk støtte til Frankrike og en fordømmelse av terrorangrepene, sier Jens Stoltenberg til Dagbladet. Foto: AP / NTB Scanpix
MØTE I DAG: - Etter møtet med forsvarsministrene i EU, kan jeg si at vi har et budskap om sterk støtte til Frankrike og en fordømmelse av terrorangrepene, sier Jens Stoltenberg til Dagbladet. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BRUSSEL (Dagbladet): - Etter møtet med forsvarsministrene i EU, kan jeg si at vi har et budskap om sterk støtte til Frankrike og en fordømmelse av terrorangrepene, sier Jens Stoltenberg til Dagbladet.

Han møtte forsvarsministrene i dag. Stoltenberg er opptatt av å si at kampen mot terrorisme ikke er en krig mellom vestlige land og den muslimske verden.

Støtter muslimske land - Muslimer er i frontlinjen i kampen mot terrorisme og ekstremisme. Det er også muslimer som er den største gruppen med ofre for terrorisme. Terroristene går til angrep på unge og uskyldige mennesker i et konsertlokale i Paris. Dermed rammer de også det Frankrike står for, nemlig frihet, likhet og brorskap.

Stoltenberg sier at det er viktig at NATO og EU også støtter muslimske land i kampen mot terrorisme.

- Terror rammer blindt. Den skiller ikke mellom nasjonalitet eller religion, noe vi har sett i Beirut, Ankara og bombingen av det russiske flyet. Kampen mot terror er å gjøre mange ting samtidig. Det er en kompleks utfordring. Alle NATO-allierte land støtter kampen mot ISIL (også kjent som IS, red. anm.).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer