MØTE I DAG: - Etter møtet med forsvarsministrene i EU, kan jeg si at vi har et budskap om sterk støtte til Frankrike og en fordømmelse av terrorangrepene, sier Jens Stoltenberg til Dagbladet. Foto: AP / NTB Scanpix
MØTE I DAG: - Etter møtet med forsvarsministrene i EU, kan jeg si at vi har et budskap om sterk støtte til Frankrike og en fordømmelse av terrorangrepene, sier Jens Stoltenberg til Dagbladet. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer

- Glad for at Russland nå samtaler med flere land for å bidra til bekjempelsen av ISIL

NATO-sjef Jens Stoltenberg sier at militære angrep mot ISIL i Syria ikke er nok for å få bukt med terrorismen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

BRUSSEL (Dagbladet): - Etter møtet med forsvarsministrene i EU, kan jeg si at vi har et budskap om sterk støtte til Frankrike og en fordømmelse av terrorangrepene, sier Jens Stoltenberg til Dagbladet.

Han møtte forsvarsministrene i dag. Stoltenberg er opptatt av å si at kampen mot terrorisme ikke er en krig mellom vestlige land og den muslimske verden.

Støtter muslimske land - Muslimer er i frontlinjen i kampen mot terrorisme og ekstremisme. Det er også muslimer som er den største gruppen med ofre for terrorisme. Terroristene går til angrep på unge og uskyldige mennesker i et konsertlokale i Paris. Dermed rammer de også det Frankrike står for, nemlig frihet, likhet og brorskap.

Stoltenberg sier at det er viktig at NATO og EU også støtter muslimske land i kampen mot terrorisme.

- Terror rammer blindt. Den skiller ikke mellom nasjonalitet eller religion, noe vi har sett i Beirut, Ankara og bombingen av det russiske flyet. Kampen mot terror er å gjøre mange ting samtidig. Det er en kompleks utfordring. Alle NATO-allierte land støtter kampen mot ISIL (også kjent som IS, red. anm.).

- Intensiverer kampen - Vi intensiverer nå vår kamp mot terrorismen ved å dele analyser, informasjon og etterretningsopplysninger. Vi er spesielt opptatt av å dele dette med Frankrike nå.

- Kan ikke den økte militære aktiviteten i Syria bidra til å gjøre konfliktnivået enda vanskeligere?

- En verdikamp
- Terror er ikke en naturkatastrofe, men onde og menneskeskapte handlinger. Det må bekjempes militært, noe NATO med alliansepartner USA står i spissen for. Vi er også glade for at Russland nå samtaler med flere land for å bidra til bekjempelsen av ISIL, men militær krigføring vil ikke løse problemene i Syria aleine. I tillegg bistår vi nabolandene med å bekjempe terror selv, vi jobber med en politisk og fredelig løsning og vi må bruke vårt diplomati.

- Dette er også en verdikamp. Vi må stå opp for de verdiene som er viktige for oss og som terroristene angriper, sier Jens Stoltenberg.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer