<strong>MØTE I DAG:</strong> - Etter møtet med forsvarsministrene i EU, kan jeg si at vi har et budskap om sterk støtte til Frankrike og en fordømmelse av terrorangrepene, sier Jens Stoltenberg til Dagbladet. Foto: AP / NTB Scanpix
MØTE I DAG: - Etter møtet med forsvarsministrene i EU, kan jeg si at vi har et budskap om sterk støtte til Frankrike og en fordømmelse av terrorangrepene, sier Jens Stoltenberg til Dagbladet. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer

- Glad for at Russland nå samtaler med flere land for å bidra til bekjempelsen av ISIL

NATO-sjef Jens Stoltenberg sier at militære angrep mot ISIL i Syria ikke er nok for å få bukt med terrorismen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BRUSSEL (Dagbladet): - Etter møtet med forsvarsministrene i EU, kan jeg si at vi har et budskap om sterk støtte til Frankrike og en fordømmelse av terrorangrepene, sier Jens Stoltenberg til Dagbladet.

Han møtte forsvarsministrene i dag. Stoltenberg er opptatt av å si at kampen mot terrorisme ikke er en krig mellom vestlige land og den muslimske verden.

Støtter muslimske land - Muslimer er i frontlinjen i kampen mot terrorisme og ekstremisme. Det er også muslimer som er den største gruppen med ofre for terrorisme. Terroristene går til angrep på unge og uskyldige mennesker i et konsertlokale i Paris. Dermed rammer de også det Frankrike står for, nemlig frihet, likhet og brorskap.

Stoltenberg sier at det er viktig at NATO og EU også støtter muslimske land i kampen mot terrorisme.

- Terror rammer blindt. Den skiller ikke mellom nasjonalitet eller religion, noe vi har sett i Beirut, Ankara og bombingen av det russiske flyet. Kampen mot terror er å gjøre mange ting samtidig. Det er en kompleks utfordring. Alle NATO-allierte land støtter kampen mot ISIL (også kjent som IS, red. anm.).

- Intensiverer kampen - Vi intensiverer nå vår kamp mot terrorismen ved å dele analyser, informasjon og etterretningsopplysninger. Vi er spesielt opptatt av å dele dette med Frankrike nå.

- Kan ikke den økte militære aktiviteten i Syria bidra til å gjøre konfliktnivået enda vanskeligere?

- En verdikamp
- Terror er ikke en naturkatastrofe, men onde og menneskeskapte handlinger. Det må bekjempes militært, noe NATO med alliansepartner USA står i spissen for. Vi er også glade for at Russland nå samtaler med flere land for å bidra til bekjempelsen av ISIL, men militær krigføring vil ikke løse problemene i Syria aleine. I tillegg bistår vi nabolandene med å bekjempe terror selv, vi jobber med en politisk og fredelig løsning og vi må bruke vårt diplomati.

- Dette er også en verdikamp. Vi må stå opp for de verdiene som er viktige for oss og som terroristene angriper, sier Jens Stoltenberg.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer