- Glad for at Ryanair svekkes

Venstre-leder Trine Skei Grande går knallhardt ut mot Ryanair, og mener selskapets oppsigelse på Rygge er en gledelig konsekvens av flyseteavgiften.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Jeg er glad for at miljøavgiften på flyreiser svekker Ryanair, et selskap som behandler både ansatte og passasjerer dårlig. Fagforeninger over hele verden har forsøkt å knekke Ryanair, og så var det miljøavgift som klarte det, sier Venstre-leder Trine Skei Grande til Dagbladet.

Ryanair har annonsert at de nå sier opp avtalen med flyplassen på Rygge i Østfold.

Flyplassen står dermed i fare for å bli nedlagt. Bakgrunnen for at Ryanair trekker seg ut fra flyplassen er at regjeringen før jul, etter tungt påtrykk fra Venstre,  varslet at de vil innføre en flyeseteavgift på 80 kroner.

- Gledelig bonus I en kronikk i Dagbladet i dag går Skei Grande hardt ut mot Ryanair.

«Selskapets daglige leder Michael O'Leary har gjort fagforeningsknusing nærmest til en sport, og har med dårlig skjult stolthet drevet en langvarig kamp mot sosiale rettigheter, fagorganisering og generelt ordnede forhold i bransjen», skriver Grande.

Hun reagerer særlig på Ryanairs manglende respekt for gjeldende lover og regler, men peker på at bakgrunnen for miljøavgiften var å gjøre det mer attraktivt for passasjerene å ta miljøvennlige valg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer