- Glad for en ny sjanse

Oregons guvernør har benådet norske Kari Rein (42). Dermed vil hun trolig ikke bli utvist fra USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LOS ANGELES (Dagbladet.no): - Jeg og familen min er utrolig glade. Vi ba til Gud da vi fikk beskjeden, sier Kari Rein til Dagbladet.no.

Natt til i går norsk tid fikk hun budskapet fra den demokratiske guvernøren - og den tidligere statsadvokaten - Ted Kulongoski om at han hadde benådet henne.

Gladmeldingen ble mottatt med feiring i lokalsamfunnet Williams.

Slitsomt og tøft

- Guvernøren tar en sjanse hver gang han benåder noen, så jeg er svært takknemlig for at han har vist meg og min families forståelse og tilitt. Jeg er glad han gir meg en ny sjanse, sier Stavanger-kvinnen, som føler en ubeskrivelig lettelse etter benådningen.

- Det har vært en slitsom tid for oss alle, ikke minst for yngstemann, medgir Rein, som har sønnen Arek (7) og datter Inka (15) sammen med sin amerikanske ektemann James Jungwith.

Det er dermed ikke helt sikkert myndighetene dropper saken mot henne, og hun er forberedt på å møte i retten i Portland da innvandringsmyndighetenes sak mot henne starter i morgen kveld norsk tid.

Guvernør under press

Kari Rein og familien møtte guvernøren personlig for over en uke siden etter at guvernøren i flere måneder hadde vært under kraftig press for å se på utvisningssaken mot Kari Rein. Flere medier har på lederplass talt Kari Reins sak - og guvernøren har fått flere hundre brev fra mennesker som har engasjert seg i saken, som har blitt omtalt i flere medier i USA og på karirein.net. Lokalsamfunnet Williams har slått ring rundt familien, som lenge hadde spart opp penger for å bygge hus på eiendommen sin.

Etter at Rein ble arrestert på flyplassen utenfor Seattle i romjula ifjor etter juleferie i Stavanger _ og fengslet i tre uker - måtte familien forberede seg på en kostbar kamp i rettssystemet.

- En god borger

Strengere immigrasjonsregler, som blir praktisert med hardere hånd etter terrorangrepene 11. september 2001, førte til at immigrasjonsmyndighetene mente de kunne utvise henne ettersom hun hadde en dom for oppbevaring av seks marijuanaplanter på rullebladet. Nå er imidlertid rullebladet slettet av guvernøren.

- Hun imponerte guvernøren da de møttes, og angrer dypt på det som skjedde, sier Mary Ellen Glynn, som er guvernørens talskvinne.

- Guvernøren mener Rein er en svært god innbygger i Oregon.

- Det har vært en veldig stresset tid for familien, men jeg vil takke for fantastisk støtte, som har holdt motet vårt oppe. Nå ser vi bare fram til å få tilbake vårt normale liv, sier en sliten, men lykkelig Rein.

FÅR BLI: Kari Rein og ektemannen James Jungwirth har all grunn til å smile etter at guvernøren av Oregon, Ted Kulongoski, har benådet henne. Dermed vil immigrasjonsmyndighetene trolig droppe utvisningssaken mot henne. Myndighetene mente de kunne utvise henne fra USA etter at hun i 1992 ble dømt for oppbevaring av seks marijuanaplanter.