- Glad for flertall fra biskopene

Lederen for Åpen Kirkegruppe er glad for bispemøtets homo-ja.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I dag sa seks av elleve biskoper ja til å ansette og vigsle homofile prester som lever i partnerskap.

Deres innstilling vil sannsynligvis bety at Kirkemøtet i november endrer sitt vedtak fra 1997, som sier at homofile partnere ikke kan ha vigslede stillinger i Den Norske Kirke.

Viktig signal

- Vi synes jo det er kjemepefint at flertallet av biskopene ønsker at homofile og lesbiske kan få jobbe i Kirken samtidig som de lever i partnerskap. Det er et viktig signal, sier Gard Realf Nilsen, leder for Åpen Kirkegruppe for lesbiske og homofile.

Selv om Kirkemøtet endrer holdning sier fem av biskopene at de fortsatt vil nekte å vigsle homofile partnere. Dette overrasker ikke Åpen Kirkegruppe.

- Nå sier jo innstillingen at det er legitimt også å ikke gjøre det, og kanskje må vi leve med den uenigheten. Nå blir den i hvert fall satt ord på, og det er viktig. Vi ønsker heller ikke å tvinge noen, sier Realf Nilsen til Dagbladet.no.

Han understreker at dette uansett er et viktig skritt på veien mot større åpenhet i Kirken.

-Trist

Det andre store spørsmålet på bispemøtet var hvorvidt man skulle gå inn for regjeringens forslag om å åpne for homofilt ekteskap. Dette gikk et klart flertall mot - kun biskop Solveig Fiske og Tor Berger Jørgensen er for.

- Vi synes det er trist at ikke biskopene vil løfte det homofile samlivet mer enn de gjør. Vi hadde håpet de ville anerkjenne at homofile og lesbiske har rett på et samliv på lik linje med alle andre, sier Gard Realf Nilsen.