Stoppet moskéskytteren:

- Glad for hjelpen og støtten jeg har fått

Mohammed Rafiq (65) stoppet den siktede mannen i 20-åra.

- HELTENE: Da mannen i 20-åra tok seg inn i moskeen i Bærum lørdag kveld og avfyrte skudd, var 65 år gamle Rafiq én av dem som stoppet ham. Video: Kristoffer Løkås Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SANDVIKA (Dagbladet): Da den siktede mannen i 20-åra tok seg inn i moskeen i Bærum lørdag kveld og avfyrte skudd, ble han stoppet av 65 år gamle Mohammed Rafiq.

- Jeg er veldig glad for hjelpen og støtten jeg har fått, sier Rafiq til pressen utenfor eid-feringen til Bærum-moskeen på Thon hotel søndag formiddag.

Rafiq fikk lagt skytteren i bakken, og det ble et basketak mellom de to. Etter hvert fikk 65-åringen hjelp av en annen til å holde siktede nede fram til politiet kom.

- De stoppet at liv gikk tapt. En holdt og den andre slo, lenge før politiet kom. Heltene våre vil ha ro og fred i dag for å være sammen med familien, sier forstander i moskeen, Irfan Mushtaq.

Han var hjemme på Skui da han ble oppringt av moskeen som opplyste om en pågående hendelse, og var framme ved moskeen på under ett minutt.

- Reddet seg selv og andre

65-åringens bistandsadvokat, Abdul-Satar Ali, forteller Dagbladet at Rafiq fikk lettere skader i basketaket med den siktede mannen. 65-åringen er forslått med blåmerker flere steder på kroppen, og har fått et kutt ved øyet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer